Szakadékba zuhant egy petárdazajtól megrémült kutya, de a hegyimentők kihúzták a csávából

Ha már nagyon szorong a sok negatív hírtől, itt egy történet, ami újra visszaadja a hitét az emberiségben.

Hirdetés

Szakadékba zuhant egy kutya szilveszter környékén a Székelyudvarhely melletti Budvár-dombon, és egy nehezen megközelíthető sziklás részen rekedt. Az állat vonyítását már napok óta lehetett hallani, de senki sem tudta, pontosan hol van.

Mígnem egy helyi lakos egy drón segítségével beazonosította a helyszínt. A drónos ember ezután megkereste a helyi rendőröket, átadta nekik a felvételeket, így egy hegyimentő csapat akcióba is léphetett, és kimenekítették az állatot.

A négylábút állatorvoshoz is elvitték, ahol kiderült, nincs benne csip, amivel azonosítani lehetne. Mivel hiányzik a csöpicsip, a lakosság segítségét kérik a gazdi megtalálásában.

A hatóságok szerint a kutyus a szilveszteri petárdázástól rémülhetett meg (dá-dá, rossz petárdások!), emiatt menekült ki a városból, és emiatt keveredett slamasztikába.

Hirdetés

A lényeg, hogy a történet vége hepiend lett, és győzött a szeretet! Mégsem olyan kutyavilág ez.

A Hargita megyei hegyimentők vezetője, Fekete Örs egyébként elmondta, nem ez az első eset, hogy bajba jutott állatok segítségére sietnek. Nemrég például egy cicát és egy gólyát is megmentettek.

Hirdetés