Szabadalmaztatásra váró román extrém sport: ködben, juhok között lavírozás az autópályán (VIDEÓval)

Nem és nem lehet leszoktatni a juhászokat a sztrádáról.

Hirdetés

A román autópályaügyi illetékeseknek lassan el kellene gondolkodniuk, hogy olyan forgalmi táblákat helyezzenek ki a Bukarestet a Fekete-tengerrel összekötő A2-es, illetve A4-es autópályán, amelyek a juhnyájak állandó, úttesten való jelenlétére figyelmeztetik az autósokat.

A jelek szerint ugyanis alulmaradni látszanak abban a küzdelemben, amelyet a nyájaikat az autópályán terelgető juhászokkal vívnak. Most ráadásul a juhászok még nehezítettek is a dolgon: immár ködös időben is ráterelik a nyájat a cernavodai hídra, igazi extrém sporttá változtatva az autózást.

A kedden történt eset főszereplője ráadásul János Vitézzel ellentétben nem csupán a pásztorok, hanem az aszfalt királyának is érzi magát, mert még vissza is szólt az őt felelősségre vonó autósnak, gunyorosan megjegyezve, hogy bezzeg a sajtot azt szereti.

A rendőrség ezúttal gyors volt: felkutatták a juhászt, és jókora, 4350 lejes bírsággal jutalmazták a performanszért.

A közutak karbantartásával és üzemeltetésével foglalkozó hatóság képviselői viszont továbbra is csak a kezükét tudják széttárni, mondván: szinte naponta szembesülnek hasonló incidenssel, a juhászok ugyanis egyszerűen átvágják a sztráda mentén felhúzott védőkerítést.

Hirdetés

És hát nem lehet minden juhnyáj mellé egy forgalmi rendőrt is állítani.

Pedig igény lenne rá.

Hirdetés