Sokánt! Rátámadtak 25 szebeni rendőrre

Persze nem egy elvetemült huligánhorda, hanem a korrupcióellenes kommandó.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A szebeni ügyészség időközben közzétette a simliző rendőrbanda módszereit, egész pontosan kettőt. Az egyik eljárás az volt, hogy a kihágást elkövető autóst felkérték, hogy a szemhunyás fejében ugyan támogassa meg a Szeben megyei rendőrség focicsapatát egy többé-kevésbé jelentéktelen (50–500 lej) összeggel. A másik módszer nem különbözött sokban az előzőtől: ez esetben a Rendőrök Nemzetközi Egyesületének szebeni fiókját kellett „támogatni”. Szép!

Az ember általában úgy gondol a rendőrre, mint ártatlan (bár nem mindig píszí) viccek tárgyára, a rend éber őrére vagy a közlekedést irányító egyenruhás angyalra.

És általában ez így is van. De nem mindig. A Szeben megyei rendőrség 25 közege például abba a gyanúba keveredett, hogy csúszópénzt fogadnak el a közlekedési szabályokat megsértő autósoktól, mégpedig azért, hogy „jótékonyan” félrenézzenek.

A szebeni ügyészek és a Szeben, Fehér, Brassó és Kolozs megyei korrupcióellenes igazgatóságok emberei akcióba léptek: 17 házkutatási parancsot adtak ki (bizonyítékok felkutatása céljából), továbbá 33 embert előállítanak.

Ha a gyanú beigazolódik, a 25 közegre egy napos őrizetbe vétel, esetleg 30 napos előzetes letartóztatás, sőt, talán (a legrosszabb esetben) némi börtön is vár.

Hirdetés