Fotó a helyszínről (Forrás: Twitter/Mossos)

Román állampolgár lövöldözött Katalóniában: négy sérültről szólnak a hírek

Volt kollégáira nyitott tüzet, hárman súlyosan megsérültek. A negyedik áldozat egy rendőr, akit elfogáskor sebesített meg.

Hirdetés

Egy 45 éves román állampolgárt vett őrizetbe a katalán rendőrség, aki kedd dél körül tüzet nyitott egy őrző-védő cég székhelyén, a Barcelonától mintegy 100 kilométerre található Tarragona városában. A katalán rendőrséget (Mossos d’Esquadra) helyi idő szerint 11 óra 17 perckor értesítették, hogy fegyveres támadás történt a város egyik terén, egy cég székhelyén.

Három személy – két férfi és egy nő – megsérült, egyikük kritikus, a többiek súlyos állapotban vannak. Mindhárman kollégák voltak a gyanúsítottal, akiről egyelőre annyi tudható, hogy 45 éves román állampolgár, lakhelye pedig a Tarragona tartományban található Alcover nevű kisvárosban van. Feltételezik, hogy elmezavarral küzd. Egy szürke Citroën Saxo gépjárművel menekült el a helyszínről, majd elbarikádozta magát egy közeli farmon. Golyóállományt mellényt viselt, és a támadáskor használt pisztollyal fenyegette a rendőröket. Elfogásakor egy rendőrtiszt is megsérült.

Hirdetés