Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós az egyik erdélyi városban

Majd elmenekült. Mint utólag kiderült, jogosítványa sem volt. Az egyik áldozat csütörtök reggelre elhunyt.

Hirdetés

FRISSÍTVE – Az egyik elgázolt gyerek belehalt a sérüléseibe a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság csütörtök reggeli közlése szerint. Az elkövető ellen így már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.

Elképesztő balesetet okozott az emberi felelőtlenség a Hunyad megyei Petrozsényban szerdán este: egy autós a városban száguldozott, és annyira nem törődött a forgalmi szabályokkal, hogy egyszerre hat gyereket gázolt el – egy gyalogátkelőn.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

A gázoló viszont elmenekült a helyszínről, de nem örülhetett sokáig: a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában.

Ahogy ilyenkor megszokott, megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda.

Hirdetés

És ami legalább ennyire súlyos: arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Mindezért természetesen büntetőeljárás indult ellene.

Hirdetés