Reggelre felmondta a szolgálatot a hűtőszekrény, 200 adag oltóanyag repült a kukába

Ezt hívják nemes egyszerűséggel pechnek!

Hirdetés

Megtörtént már, hogy az oltáskampány menetét emberi mulasztás miatt kellett újraírni az egyik városban, na de már egy olyan esetről is be tudunk számolni, amikor egy fránya hűtőszekrény miatt kellett kidobni a kukába 200 adag oltóanyagot.

A szomorú hírt a kolozsvári gasztroenterológiai intézet igazgatója közölte: a már kiolvasztott, más napra előkészített oltóanyagot betették ügyesen a hűtőszekrénybe, ahogy azt a használati utasításban előírják, a hűtőszekrény pedig úgy döntött, hogy reggelre elromlik, és el is romlott. Ezért a vakcinára várókat átirányították egy másik oltásközpontba, az intézet pedig rendelt egy újabb szállítmányt.

Mint ismeretes, a Hunyad megyei Petrozsényben 60 dózis oltóanyag vált használhatatlanná, miután egy asszisztensnő tévedésből a fagyasztóba rakta be a másnapra előkészített vakcinát. A Pfizer-Biotech vakcinája nem igazán szereti a hőmérséklet-ingadozást, gyártás után -80 fokon kell tárolni, kiolvasztás után pedig hűtőbe kell rakni, de ott is maximum öt napig.

Hirdetés