Rareș Bogdan többször is lekomcsizta Ciolacut zsinórban, jöhetnek az ukrán vadászpilóta-kadétok – hírmix

Egy férfi pedig megpróbált öngyilkos lenni egy flexszel, miután rákkal diagnosztizálta magát a netről.

Hirdetés

Rareș Bogdan nem egy egyszerű tahó, hanem egy pénzzel vastagon kitömött tahó

Vasárnap mi is megírtuk, hogy Rareș Bogdan, a PNL európai parlamenti képviselője (több másik PNL-fejessel együtt) részt vett egy szilágysomlyói piacavatón, ahol úgy monyókolta Piri néni hagymáit válogatás közben, hogy a vélhetően szintén nem túl olcsó kockás zakó ujjából lezser nonsalansszal elővillantott egy kábé 30 ezer eurót érő Rolex karórát, mint mutogatós bácsi a Rudit a sikátorban. Hétfőn az érintettet is megszólaltatta a sajtó, mire Rareș Bogdan hozta a formáját. Egyszerűen nem értette, hogy mi itt a probléma, kijelentette, hogy az az ő órája, így természetes, hogy viseli is, sőt azzal is elhencegett, hogy egy összesen 200 ezer eurót érő óragyűjteménye van, ami szerepel is a vagyonnyilatkozatában. Azt is elmondta, hogy a vagyonát még Realitatea TV-s korában kereste meg „újságírásból”. (Emlékeztetnénk a kedves Olvasókat, hogy „újságíró” korában, amikor a „rendkívül nívós” Jocuri de putere (Hatalmi játszmák) című esti beszélgetős műsort vezette, többször is meggyűlt a baja az Országos Audióvizuális Tanáccsal (CNA), valamint az Országos Diszkriminációellenes Tanáccsal (CNCD) a magyarellenes kirohanásai miatt.) Rareș Bogdan ezután lazán elkezdte ekézni a pártjával jelenleg koalícióban együttműködő PSD elnökét, Marcel Ciolacu miniszterelnököt: azon ironizált, hogy ő márpedig nem fog salopétában járkálni, és Pobeda órát viselni, csak hogy „Ciolacu szocialistái boldogok legyenek”. Sőt még a költői kérdést is feltette az őt faggató újságírónak: „Azt akarja, hogy úgy öltözzek fel, mint Mao Ce-tung, hogy Ciolacu kedvében járjak?” A Pobeda órával kapcsolatban arra is utalt, hogy Sztálinnak is az volt, azért kedvelik annyira „Ciolacu szocialistái”. Ezzel Rareș Bogdan két igen jelentős eredményt ért el: egyrészt ismételten bebizonyította, mekkora tahó, másrészt mindenkit megszégyenítő  diadalt aratott a Ciolacut egy nyilatkozaton belül legtöbbször lekomcsizók versenyében.

Ukrán vadászpilótákat is kiképeznek hamarosan Romániában

Angel Tîlvăr román és a Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter hétfőn felavatta a Ialomița megyei Feteștien azt az F–16-os pilótákat kiképző központot, amelybe a hamarosan ukrán kadétokat is várnak. A NATO európai F–16-os kiképzőközpontja egy hármas megállapodás nyomán jött létre: a román védelmi minisztérium biztosítja a működéséhez szükséges légi bázist, a holland légierő az F–16-os vadászgépeket, a Lockheed Martin amerikai vállalat pedig az oktatókat és a repülők karbantartását. Angel Tîlvăr azt emelte ki, hogy milyen gyorsan elkészült a központ (ebben az országban nyilván nincs ehhez hozzászokva), és azt is elmondta, hogy a Feteşti-re várt ukrán pilóták kiképzése az angol nyelvtudásuk tökéletesítése után kezdődhet el.

Egy férfi diagnosztizálta magát a netről, majd felvágta az ereit… egy flexszel

Egy botoșani férfi vastagbélpanaszokkal küszködött, de ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, a tünetei alapján elkezdett keresgélni az interneten. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, rövid úton vastagbélrákkal diagnosztizálta saját magát. Ettől aztán annyira elkeseredett, hogy kétségbeesésében öngyilkossági kísérletet hajtott végre. A feleségének azt mondta, hogy a házuk melléképületébe megy, hogy tegyen még fát a kazánba, ám rövid idő után az asszony egy üzenetet kapott tőle, amelyben a férje leírta neki, hogy jó feleség volt, és arra kérte, bocsásson meg neki azért amit tett. A rémülten a melléképületbe rohanó asszony már egy vértócsa közepén találta meg a férjét, aki egy flexszel majdnem teljesen levágta a bal kézfejét. A kiérkező mentők újraélesztették a súlyos vérveszteséget szenvedett férfit, stabilizálták, majd kórházba szállították, ahol igyekeznek megmenteni a kezét. Ha ez megvan, vélhetően a vastagbelét is megvizsgálják majd. Ha beteg, ne a netről próbálja meg kideríteni, hogy mi baja van!

Hirdetés