Hírek vasárnap: 35 ezer dolláros karórával kampányvásárolt a politikus. Online zaklatták az osztályfőnököt, most kártérítést fizetnek neki

Rareș Bogdan úgy gondolta, egy 166 ezer lejes karórával lehet a legjobban kampányvásárolni a piacon az emberek között. Két kolozsvári iskolás a neten zaklatta az oszit, a bíróság komolyan vette az ügyet.

Hirdetés

Megszégyenítették a tanárnőjüket, most fizetnek neki 30 ezer lej kártérítést

Az iskolai zaklatás jelensége nem csak azt jelenti, hogy a diákok egymást piszkálják, vagy hogy a pedagógusok nyomorgatják a gyerekeket, hanem az is, hogy a diákok a tanáraik életét keserítik meg. Ez utóbbinak a legfrissebb példája egy komoly zaklatási ügy, amely öt évvel ezelőtt történt, a bíróságra került és most született meg a jogerős ítélet.

A történet szereplői két tanuló és az osztályfőnökük. Az egyik tizenkét éves srác a 2018-as nyári vakáció utolsó napján feltöltött az osztály WhatsApp-csoportjába egy képet, amelyen állatként ábrázolta osztályfőnöküket, majd fél évvel később egy másik hasonló képet is feltöltött, amit aztán a csoport fejlécképévé állított be. 2019 tavaszán az osztály egy másik tanulója létrehozott egy Facebook-profilt a tanárnő nevére, feltöltötte mindkét képet, majd meghívta osztálytársait, hogy lépjenek kapcsolatba az álprofillal.

A megszégyenített tanárnő az igazságszolgáltatáshoz fordult és beperelte a két diákja szüleit. A pedagógus 50 lej kártérítést kért emberi méltósága megsértése miatt.

A bíróság alapfokon 30 ezer lejes kártérítést ítélt meg a tanárnőnek, amit ő is és az egyik gyerek szülei is megfellebbeztek. Végül a múlt héten született jogerős ítélet megerősítette az alapfokú döntést. A bíróság szerint mind a WhatsApp-os, mind a Facebook-os akció – amit a diákok szülei igyekeztek gyerekes csínyként beállítani –, súlyosan sértette a tanárnő méltóságát, akkor is, ha a Facebook-profilt egy nap után törölte a tettes. A két gyerek szüleinek így meg kell fizetnie a 30 ezer lejes kártérítést, és egy nagy példányszámú helyi napilapban, saját költségükön közzé kell tenniük a bíróság ítéletét.

35 ezer dolláros karórát villantott Rareș Bogdan EP-képviselő

A Monitorul de Cluj szúrta ki, hogy a túlvezérelt televíziós műsorvezetőből a liberális párt (PNL) európai parlamenti képviselőjévé avanzsált Rareș Bogdan egy 160 ezer lejes Rolexet villantott a piacon. Mivel a politikusok 2024-ben négy alkalommal is a szavazóurnákhoz kívánják valahogy imádkozni az irántuk egyre közönyösebb választópolgárokat, már most elkezdődnek a mindenféle barátkozós események, látogatások, mutatkozások és pózolások az emberekkel. Ilyenkor a szavazatokra vadászó öltönyösök kimennek az utcára, nyájasan szóba állnak a járókelőkkel, gyerekekkel fotózkodnak mosolyogva, és úgy általában igen barátságosak az emberekkel. Például elmennek a napi piacra vásárolni, hogy az emberek közé vegyüljenek, hagymát vegyenek a kofától és úgy általában megmutassák, hogy ők aztán és tényleg és namostaztán és bizonyisten. Mármint hogy ők a legalkalmasabbak az emberek érdekeinek képviseletére.

Így tettek a PNL vezetői is, köztük Nicolae Ciucă miniszterelnök és Daniel Buda EP-képviselő, valamint a Szilágy megyei parlamenti képviselő Lucian Bode (képviselőházi alelnök), akik Szilágysomlyón látogattak ki a piacra, hogy megmutassák magukat az embereknek.

Csakhogy velük volt a „divatos” öltözködéséről is híres Rareș Bogdan is, aki a kabátujj fedte bal karjával a hagymáért nyúlva – hogy, hogy nem – megmutatta a világnak és a háztáji ezt-azt áruló néninek a karóráját, az erről készült fotót pedig fel is töltötte közösségi oldalaira. A szóban forgó időmérő eszköz pedig nem más, mint egy Rolex Yacht-Master 40, mégpedig aranyozott Rose Gold változatban, aminek az értéke olyan 35 ezer amerikai dollár, közel 167 ezer lej.

Hirdetés

Nos, nincs ezzel semmi gond, mert biztosan kemény munkával kereste meg az óra árát, csak olyan… gáz.

Nézegessen még kampánypiacoló politikusokat ide kattintva.

 

 

Hirdetés