Pénteki hírmix: tovább gyűrűzik a botrány, ezúttal Marosvásárhely melletti gondozási központban zajló rémtettekre derült fény

Eközben: az Untold idején még egy napra sem lehetne lakást bérelni Kolozsváron annyiért, amennyiért Brassóban eladtak egy a város tulajdonában levő lakást.

Hirdetés

Brassó központjában kevesebb mint 200 euróért adtak el lakást

723 lejért adott el egy Brassó központjában található kétszobás lakást a RIAL SA, az önkormányzat lakásalapját kezelő cég. Ciprian Chiricheş, a PNL helyi tanácsosa hozta nyilvánosságra ezt az információt, mivel szerinte ez „bűncselekmény”, és arra kérte a polgármestert, hogy haladéktalanul bocsássa el a RIAL vezetőségét. A korábbi bérlő egy februári bírósági ítélet alapján vásárolta meg az ingatlant, miután 1996 óta folyamatosan perelt. Az Agerpres arról is beszámolt, hogy a bíróság kötelezte a RIAL-t, hogy a törvényben megállapított ártábla alapján értékesítse az épületet, továbbá az önkormányzatot 5000 lejes perköltség megfizetésére kötelezte. A liberális tanácsos kijelentéseire reagálva Brassó polgármestere, Allen Coliban azt állította, hogy a hiba a RIAL kereskedelmi és jogi osztályán van, amelynek meg kellett volna támadnia a bíróság döntését. Hozzátette, hogy az ügyben belső vizsgálat zajlik épp.

Hurrá! Fejlődik a romániai infrastruktúra

Aláírták pénteken az észak-erdélyi autópálya (A3) és az 1-es országút (DN1) közötti összekötő út építésére vonatkozó szerződést a Dimex-2000 Társaság – Obras Publicas y Regadios – OPR Asphalt – Autotehnorom – CON-A Operations cégtársulással. Cristian Pistol, a közutak kezeléséért felelős állami társaság (CNAIR) vezérigazgatójának Facebook-bejegyzése szerint a cégtársulás 562,61 millió lejért vállalta a munkálatok elvégzését, és 18 hónap áll a rendelkezésére a kivitelezésre. Azaz mindössze másfél év alatt be fogják be kéne fejezzék a munkát. Az autópályát az 1-es országúton fekvő Kolozs megyei Tordatúr (Tureni) községgel összekötő 5 kilométeres gyorsforgalmi úton hét híd és viadukt épül, utóbbiak közül a leghosszabb a Rák-patak völgyén átvezető 258 méteres völgyhíd lesz. Hajrá!

Folytatódik a horror

A  Marosbárdoson működő gondozási központban (is) bántalmazták, bezárták a betegeket. A Marosszentanna községhez tartozó faluban működő gondozási központ alagsorában hét beteg feküdt embertelen körülmények között. A szociális létesítmény 13 lakóját kórházba szállították, 17-et pedig átköltöztettek más bentlakásos otthonokba –  derül ki a News.ro hírportál cikkéből. Az eseményekre reagálva Maros megye prefektusa pénteken menesztette a megyei szociális felügyeleti és kifizetési ügynökség (AJPIS) ügyvezető igazgatóját, Cristian Viorel Răduţot, illetve elrendelte a megye összes szociális intézményének ellenőrzését is. A prefektusi hivatal korábban arról számolt be, hogy feljelentést tettek a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségen (DIICOT), amiért a Re-Min Egyesület által működtetett marosbárdosi gondozási központban embertelen körülmények között, az alagsorban tartottak több fogyatékkal élő személyt.

Hirdetés