Parkolóhelyek miatt verekedett össze 12 ember, meleg lesz az ősz vége – vasárnapi hírmix

Emellett újabb angol nyelvű imázsfilmet tettek közzé Romániáról – nézze meg ön is!

Hirdetés

Tucatnyi ember püfölte egymást a parkolóhelyek miatt egy bevásárlóközpont előtt

Mostanában mindannyian érzékeljük, hogy a koronavírus-járvány és a környező háborúk okozta stressz egyre nagyobb agressziót szül a közvetlen környezetünkben is. Vasárnap késő délután például egy bukaresti bevásárlóközpont parkolójában 12 ember kezdte el csépelni egymást. A konfliktus a parkolóhelyek miatt robbant ki, és odáig fajult, hogy az érintettek egymásnak estek és a kiérkező rendőröknek kellett őket szétválasztani. Az eset annyira súlyos volt, hogy hét ember megsérült, mi több, közülük hármat kórházba kellett szállítani. Az említett szupermarketben egyébként valami nagy akció lehetett, mert a rendőröket már egy órával korábban is kihívták ugyanabba a parkolóba. A riasztás oka akkor is egy parkolóhely miatt kitört veszekedés volt, ám akkor fizikai agresszióra legalább nem került sort. Igyanak több levendulateát, az nyugtat!

Itt egy újabb imázsfilm Romániáról. Önnek hogy tetszik?

Stefan Radu Oprea turisztikai miniszter vasárnap tette közzé a harmadik olyan imázsfilmet Romániáról, amely a BBC brit tévécsatorna számára készült. A minisztérium október 15. és november 15. között a BBC televízióban népszerűsíti Romániát mint turisztikai célpontot. A harmadik videó címe Ősz, és az évszaknak megfelelő képsorokat mutat be az ország különböző tájegységeiről. A festői hegyek, a színes, hulló falevelek mellett kukoricát, diót, krumplit, szőlőt szedő, mustot és pálinkát készítő falusiak láthatók az egyperces filmen, miközben egy úriember versbe szedve narrálja a képsorokat angol nyelven. A félkész autópályák, a nyomornegyedek és a lepukkant kórházak valamirét nem kerültek be az alkotásba. Alább megnézheti a videót, kommentben pedig leírhatja, mi a véleménye róla.

Meleg lesz az ősz vége, de sok lesz az eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vasárnapi előrejelzése szerint az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz a következő négy hétben. A következő egy hét során különösen az ország nyugati és délkeleti régióiban lesz meglepően meleg az évszakhoz képest, de november 27-ikéig alapvetően az egész országban magasabbak lesznek a hőmérsékleti értékek, mint ami az ősz végére egyébként jellemző. Emellett végig bőséges csapadékra lehet számítani, november 13-a és 20-a között például a szokottnál is több eső lesz.

Hirdetés