Páciensek verekedtek, törtek-zúztak két megyei kórházban – hírek szombaton

Nyugdíja nélkül maradt egy férfi, miután egy idegen megölelte az utcán. Ittas állapotban még egy rendőrnek sem sikerül mindig a két sánc között maradni az autójával.

Hirdetés

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel  

Szó szerint rájárt a rúd szombaton a bukaresti Szent Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórházra és a Konstancai Megyei Sürgősségi Kórházra, ahol páciensekhez köthető fizikai konfliktusok verték fel az intézményi csendet.  

Pantelimon városában már az utca hangos volt két egymásnak eső család dühétől. A leszámolásban több családtag is megsérült, az összetűzés pedig a kórház sürgősségi osztályán is folytatódott, ahová a hozzátartozók vasvillákkal, botokkal és kardokkal kísérték a sérültjeiket. A felfegyverkezett klántagok ott is folytatták egymás ütlegelését, ám miután szimatot fogtak, hogy érkezik a rendőrség, távoztak a kórházból, hat sérültet hátrahagyva.  

Firella Mitoiu, a Pantelimon kórház szóvivője a Digi24-nek elmondta, hogy a 10-15 rendkívül agresszív randalírozó vasvillákkal, botokkal és kardokkal felfegyverkezve érkezett. A személyzetet nem bántalmazták, de berendezéseket, íróasztalt és számítógépet törtek össze. A hat sebesült közül kettő szorult műtétre. 

A rendőrség jelenleg is azonosítani próbálja a csetepaté résztvevőit. Az ügyben eljárás indult a közrend megzavarása, rongálás, testi sértés vagy más erőszakos cselekmény elkövetése miatt.  

A konstancai rendőröknek is egy hasonló természetű ügyben adódott teendőjük miután a megyei sürgősségi kórház egyik biztonsági őrét bántalmazta egy páciens. A férfi eleve garázda magatartást tanúsított, elégedetlenkedett, szidalmazta és sértegette a személyzetet, majd levetkőzött. Ekkor egy biztonsági őr lépett oda hozzá és nyugtatni próbálta. A felbőszült páciens nem fogadta jól a közeledést, dulakodni kezdett az őrrel, akit megütött.  

A személyzetnek végül sikerült lefogni a támadót, akit átadtak az időközben helyszínre érkező rendőröknek, akik bűnvádi eljárást indítottak.  

Vigyázzunk, kinek engedjük, hogy keblére öleljen

Nem sokáig örvendhetett a nyugdíjának az a Târgu Jiu-i férfi, aki miután felvette az ötezer lejes összeget a bankautomatából gondtalanul ment volna dolgára, ha nem terem ott egy idegen, aki hirtelen megöleli.  

A természetes antidepresszánsént is funkcionáló közeledési formát akár kedves gesztusként is értelmezhette volna a 64 éves nyugdíjas, ha nem tűnik fel számára, hogy hiányzik a zsebéből a nemrég felvett summa. A pórul járt férfi azonnal hívta a 112-es segélyhívót, a rendőrök pedig hamarosan elfogták a feltételezett tolvajt, egy 64 éves medgidiai férfit, akit őrizetbe vettek és lopás bűntettének elkövetésével vádolnak.  

Hirdetés

A szakemberek szerint szeptember 28-29-ére várható az áradás a Duna romániai szakaszán; zajlanak az árvízvédelmi előkészületek 

Egy részeg rendőr balesetezett Dengelegen  

Közúti baleset történt pénteken az Iklód községhez tartozó Dengelegen, ahol egy Kolozsvár felé tartó szolgálaton kívüli szamosújvári rendőr elvesztette uralmát a gépjárműve felett és az út menti árokba hajtott.  

Az alkoholszondás vizsgálat 0,40 mg/l alkoholszintet mutatott ki a leheletéből. Amikor a kollégái közölték, hogy drogtesztet szeretnének végezni, visszautasította a tesztet, mint ahogy a biológiai mintavételt is.  

Az ügyben biológiai mintavétel megtagadásának bűntette miatt folyik nyomozás. Ugyanakkor a Kolozs Megyei Rendőr-főfelügyelőség belső vizsgálatot rendelt el a pontos körülmények megállapítása érdekében. 

  

 

Hirdetés