Öt, közel 900 ezer euró összértékű luxuskocsit vett egy román férfi az Amerikában bűncselekmény útján szerzett pénzből

De most búcsút vehet tőlük.

Hirdetés

Mesés luxusban töltött időszaknak vetettek véget a szervezett bűnözés elleni ügyészek (DIICOT) és a rendőrök: öt gyönyörű, de főleg nagy értékű luxuskocsit foglaltak le egy csütörtöki házkutatás során egy bűnszervezet informatikai bűncselekményekkel és pénzmosással gyanúsított egyik tagjánál.

Nem akármilyen autókról van szó: egy Lamborghini Urus, egy Lamborghini Huracan, egy Mercedes Benz  AMG G 63, egy BMW 850I XDRIVE és egy Mercedes S 350 szerepel azon értékes vagyontárgyak listáján, amelytől az illetőnek búcsút kell vennie.

Igaz, a szabadságától egyelőre nem, őt ugyanis nem találták otthon a rendőrök.

Az öt autó összértéke nem kevesebb, mint 840 000 euró.

A gyanúsított nem akárhol követte el a mesés vagyot hozó bűncselekményeket: az Egyesült Államokban, azon belül is Miamiban, ahol egy olyan bűnbanda tagjaként fejtette ki áldásos tevékenységét, amely Miami Beach-en pénzkiadó automatákat hekkelt meg: olyan eszközt szereltek az automatákra, amelyek segítségével megszerezték az azokat használó ügyfelek kártyaadatait, majd pénzt emeltek le a bankszámlájukról.

A pénz jelentős részét a román férfi hazautalta Romániába, és hogy eltüntesse a nyomokat, vagy másoknak utalta át az összeget, vagy közvetítőkön keresztül luxuscikkeket – többek között a most lefoglalt autókat – vásárolt belőle.

Mindez 2019 márciusa és 2020 júniusa között történt.

Hirdetés

Az amerikai hatóságok ekkor lecsaptak a bandára, és tavaly októberében többük ellen vádat is emeltek.

A román férfi ellen nemzetközi körözést adtak ki, ennek nyomán ütöttek rajta lakóhelyén a rendőrök csütörtökön.

A lefoglalt autókat a lefoglalt javakat kezelő ügynökség gondjaira bízzák, amely a szükséges procedúra elvégzése után minden bizonnyal árverésre bocsátja őket.

Úgyhogy ha érdekli egy jó állapotban levő luxusautó, figyeljen, mert az ilyen árveréseken rendszerint jutányos áron lehet hozzájutni.

Hirdetés