Illusztráció

Összeakaszkodott két rendőr egy részeg sofőr megbüntetése közben Konstancán

Nemcsak a spicces gépjárművezető, az egyik rendőr is büntetést kapott.

Hirdetés

A helyi önkormányzatok alá tartozó rendvédők és az állami rendőrök közreműködése soha nem volt példásnak nevezhető – ezen egy világjárvány sem változtat. Egy meglepő konstancai eset a bizonyíték erre, mely a napokban történt egy gépjármű sofőrjének és további két utasának megbüntetése közben.

A helyi rendőr csak a munkáját végezte, amikor megállított egy autót, hogy ellenőrizze, a benne utazó személyek rendelkeznek-e saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal, enélkül ugyanis nem lehet elhagyni a lakást. Kiszimatolta, hogy a gépjárművezető szeszes italt fogyasztott, ráadásul jogosítvány nélkül ült a volánhoz, egy helyi rendőr hatásköre azonban nem terjed ki arra, hogy emiatt büntessen, ezért az állami rendőrség segítségét kérte.

A helyszínre érkező közlekedési rendőr elvégezte az alkoholtesztet, mely igazolta a helyi kolléga gyanúját és a sofőr ittasságát. A jegyzőkönyv kitöltése után véget is érhetett volna a történet, de nem így lett. A helyi rendőrt irritálta, hogy a közlekedési rendőr az ő személyi igazolványát is elkérte, hogy írja bele az adatait a jegyzőkönyvbe, és nem volt hajlandó átadni az okmányát, ezért ő is kapott egy 500 lejes büntetést…

A konstancai rendőrség most előzetes eljárást indított annak megállapítására, hogy történt-e kötelezettségszegés valamelyik fél részéről, de a jegyzőkönyv törvényességét csak a bíróság vizsgálhatja meg.

Jó, hogy a köz védelmének ellátása közben ilyesmire is jut idejük a hatóságoknak.

Hirdetés