Őrült kaland: Daciával utazott el a világ leghidegebb városáig egy szatmári magyar házaspár

Elhatározták, hogy négy keréken veszik be Szibériát. Na de hogyan!

Hirdetés

A múlatós zenék világából ismert Bertici Attiláról két évvel ezelőtt írtunk utoljára, amikor a fiával körbeutazta Szibériát egy jó öreg Daciával, a szatmári úriember azonban egy újabb veszélyes kalandba vágott, ezúttal a nejével.

A házaspár decemberben egy Dacia Dusterrel indult el a 11 ezer kilométerre lévő, fagyrekordjairól híres szibériai Ojmjakon irányába.

A kalandorok részletesen, videókkal és bejegyzésekkel dokumentálják a nem mindennapi utazást a Hello Siberia Expedition nevű Facebook-oldalukon, innen derül ki, hogy már eljutottak a világ leghidegebb városának nevezett Jakutszk-ba, ahol a januári átlaghőmérséklet –42 Celsius fok (!) körül mozog, de mértek ott már mínusz 67 fokot is.

Hirdetés

Onnan már „csak” 1000 kilométert kell megtenniük – embertelen körülmények közt, jeges utakon, befagyott folyókon át, hóviharban – a Föld hidegpólusának nevezett Ojmjakonig. A kis jakutföldi falu onnan kapta „becenevét”, hogy mértek ott –70 Celsius fokot is, ami világrekordnak számít a lakott területek kategóriájában.

A Bertici házaspár 5 nap alatt kívánja elérni a célt, amennyiben minden a terv szerint működik, s ha az eddig kifogástalanul viselkedő Dacia Duster is úgy akarja.

Hirdetés