Orbant nem érdeklik az ombudsman aggályai: még több álcázott rendőrt küld az utcákra

És a jó öreg feljelentő-reflexeket is működésbe hozatná.

Hirdetés

Hiába hívta fel Renate Weber ombudsman a figyelmet arra, hogy aggályos lehet civil ruhás rendőröket az utcákra küldeni, hogy így, gyakorlatilag álcázva leplezzék le és bírságolják meg azokat, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket: Ludovic Orban miniszterelnök még több civil rendőrt akar bevetni.

A kormányfő a csütörtök esti kormányülésen szólította fel a belügyminisztert arra, hogy intézkedjen az egyenruha nélküli rendőrök bevetése érdekében.

Ezt azzal indokolta, hogy az egyenruhás rendőröket könnyű kiszúrni, így az emberek már előre figyelmeztetik egymást, hogy érkeznek, így aki nem visel maszkot ott, ahol kellene, gyorsan fölteszi, majd amikor a rendőrök elvonultak, leveszi.

Orban egyben a klasszikus házmester-reflexeket is felélesztené: zöld szám létrehozását követelte, amelyen bárki feljelentheti azokat, akik nem tartják be a szabályokat.

Azt is jelezte, hogy a karantén elrendelésével csínján kell bánni, ha egy több faluból álló községben csak az egyik faluban haladja meg a fertőzés mértéke a határértéket, akkor csak az illető települést kell lezárni, nem az egész községet.

Hirdetés

Egyben a tesztelési kapacitás és az intenzív terápiás ágyak számának növelését is kérte.

Most már minden jó lesz.

Hirdetés