Orban azt mondta, megállt a napi új fertőzöttek számának növekedése, azaz még nincs éppen világvége

Persze a járvány attól még: tart. A vírus pedig: létezik. A Föld: nem lapos.

Hirdetés

Ludovic Orban azt üzente csütörtökön, hogy sikerült megállítani a napi új fertőzöttek számának növekedését, ami azután indult el látványosan, hogy egy alkotmánybírósági döntés, majd az azt követő politikai huzavona, halogatás és farokméregetés következtében három hétig állt fenn az országban az a joghézag, ami miatt képtelenség volt a fertőzötteket és fertőzésgyanúsakat karanténba vagy kórházba küldeni.

A miniszterelnök azt az újságírói kérdést kapta, hogy – miután az elmúlt órában 1345 új fertőzöttet regisztráltak – tervez-e a kormány újabb megszorításokat. Orban ekkor emlékeztetett, hogy egy héttel ezelőtt 1356 új esetet regisztráltak, vagyis azóta megállt a növekedés.

Ez persze nem azt jelenti, hogy túl vagyunk a járványon, hiszen 1345 új beteg az nem 0 új beteg, de legalább nem csúszott ki teljesen a kontroll az illetékesek kezéből.

Orban arra is emlékeztetett, hogy jelenleg 30 ezer fertőzött vagy fertőzésgyanús ember van elkülönítésben, illetve kórházban, tehát az említett 3 hét során ugyanennyien flangálhattak szabadon, zavartalanul terjesztve a vírust.

Hirdetés