Ön hajlandó lenne maszkban végigülni a karácsonyi ünnepi vacsorát?

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár ugyanis ezt javasolja.

Hirdetés

Az egyértelmű, hogy az idei karácsony a koronavírus-járvány miatt egészen más lesz, mint az eddigiek, hiszen sokan eleve elkerülik a másokkal való találkozást, a nagyszabású bulik felejtősek, és sokan a családi összejöveteleket is kihagyják.

Persze azért a többség legalább a szűk körű, meghittebb családi vacsorát betervezte.

Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár, a romániai járványellenes küzdelem fő arca azonban mindezt összevont szemöldökkel, rosszalló fejrázással nyugtázza.

És azt mondja: ha már megtartják a családi összejövetelt, a lakáson belül is alkalmazzák a elővigyázatossági szabályokat.

Arafat szerint a helyiséget, ahol az emberek tartózkodnak, folyamatosan szellőztetni kell, függetlenül attól, hogy bejön a hideg.

Emellett a távolságot is tartani kellene, sőt azt javasolja, hogy azt az időszakot kivéve, amíg az asztalnál ülve étkeznek, folyamatosan viseljenek maszkot.

Hirdetés

Szerinte ugyanis azáltal, hogy különböző háztartásokban élő emberek találkoznak egy fedél alatt, nő a fertőzés kockázata.

Azonban Arafat szerint a leginkább mégiscsak az javallott, hogy egyáltalán ne is találkozzanak családtagjaikkal az emberek, mert így elkerülhető, hogy az idősebb rokonok elkapják a vírust.

Azért arra nem vennénk mérget, hogy ezt tömegesen megfogadják az emberek.

Hirdetés