Illusztráció (Forrás: mapn.ro)

Olyan védettek a katonai bázisok, hogy egy férfi simán betört egybe Mamaián, hogy fegyvert szerezzen

A vakmerő művelete sikeres volt: ellopott egy géppuskát az őrtől, azóta sem találják.

Hirdetés

Betört egy katonai bázisra, megtámadta az őrt, ellopta a gépfegyverét, majd köddé vált egy ismeretlen elkövető Mamaián. A vakmerő műveletet szombat este, negyed kilenc körül hajtotta végre, és mindössze annyit lehet tudni róla, hogy arcot eltakaró csuklyát viselt, illetve egy úgynevezett fehér fegyver volt nála. Rátámadt az őrséget álló katonára, akitől a dulakodás során elvette a géppuskáját és 30 töltényét, végül a kerítésen keresztül elmenekült a helyszínről.

A védelmi minisztérium nem tér ki arra , hogy a jelenlegi feszültség-teljes időszakban ilyesmi hogyan fordulhat elő, de a leírás alapján vagy egy nindzsaképességekkel rendelkező elkövetővel van dolgunk, vagy a romániai katonai bázisok nem eléggé védettek. A szaktárca mindenesetre sürgősen elrendelte, hogy erősítsék meg az ország összes katonai létesítményének védelmét.

A konstancai katonai ügyészség és a rendőrség is nyomozás indított az ügyben. A 110-es számú kommunikációs és információs központ parancsnoksága egy biztosságot állított fel, hogy kiderítse, mi történt.

Hirdetés