750 ezer euró értékben akartak hamis cigarettát gyártani, de lebuktak, mint kacsa a tóban (VIDEÓval)

Olyan tipp-topp illegális cigigyárat dobott össze a föld alatt egy bűnbanda, hogy a Philip Morris is elégedett lenne.

Hirdetés

Egy komplett kis föld alatti cigigyárat mismásoltak össze egy Hunyad megyei pincében egy bűnbanda tagjai. Az elkészült hamis cigimennyiséget és a rendelkezésre álló dohányt, és egyéb alapanyagokat figyelembe véve a rendőrök szerint a rosszfiúk legalább 500 ezer doboz cigarettát akartak gyártani, amelyet aztán egy ismert márka neve alatt kívántak értékesíteni.

Az említett mennyiséget mintegy 750 ezer euróért lehet értékesíteni a feketepiacon.

Tekintve hogy ennek a szép nagy összegnek szép nagy adója van – főleg dohányipari termékek esetén –, amit a „gyártulajdonosok” nem igazán akartak befizetni, és tekintve, hogy nemcsak illegális cigigyártás, de hamisítás vétsége is terheli őket, elég nagy slamasztikában vannak.

A rendőrség az ügyben egyelőre 4, 36 és 44 év közötti személy előzetes letartóztatását kezdeményezte.

A gyanúsítottak ráadásul a saját gyártmányú cigarettán kívül Szerbiából és Ukrajnából csempészet cigi értékesítését is tervezték.

A bűnbanda tagjai egyébként szépen kitervelték a dolgot: a Hunyad megyei autóbontó műhely alatt létrehozott üzemüket nemcsak a cigigyártással kapcsolatos berendezésekkel szerelték fel, de egy jelzavaró készüléket is beszereztek, amely például a mobiltelefonok és drónok jelét is zavarja, hogy így ellehetetlenítsék az esetleges megfigyelésüket vagy lehallgatásukat.

Hirdetés

Minden igyekezetük ellenére elég hamar lebuktak azonban: csak idén januárban helyezték üzembe a frissen beszerzett cigigyártó masinájukat, amellyel elkezdték feldolgozni a mintegy 6500 kilogramm vágott dohányt, és lám, február elején már kopogtattak is a rendőrök a titkos gyár ajtaján.

Hirdetés