Olyan megható szerelmi vallomást tett Dragnea a börtönből Romániának, hogy még a rácsok is majdnem elolvadtak

A román nemzeti ünnepen jelentkezett be a PSD volt elnöke.

Hirdetés

A december elsejei román nemzeti ünnepre időzített üzenettel jelentkezett először május végi bebörtönzése óta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke: a volt politikus csöpögős szerelmi vallomást tett Romániának a rácsok mögül.

Az érzelmektől átfűtött, rövid üzenetben csak úgy hemzsegnek a bombasztikus fordulatok.

„Isten éltessen Románia! Mindig tiszteletben tartottam a hagyományaidat, minden alkalommal megünnepeltelek, a lelkemben és a keblemben hordoztalak, mindenütt büszkélkedtem veled és egész életemet neked szenteltem. Érted mindent feláldoztam, és mindent megtettem azért, hogy nagyra nőj, hogy gazdag és erős légy. Lemondtam a családom mellett töltött percekről, kihagytam számos eseményt a gyerekeim életéből, és végül még a szabadságról való lemondást is vállaltam érted!”

– állította be a bebörtönzését úgy, mintha az csupán parttalan hazaszeretetének lenne betudható.

A továbbiakban többek között arról írt, hogy csak azt akarta: a romániai gyerekek egészséges és természetes román ételeket egyenek a mások által elutasított, vegyszerekkel teli élelmiszerek helyett, de azt is, hogy az idősek visszakapják a méltóságukat, a fiatalok pedig a szebb jövőbe vetett reményüket.

Na meg azt is, hogy az erdők megmaradjanak, ne pedig a külföldi faanyag-exportőröket gazdagítsák. És még azt is, hogy a romániai mezőkön búza lengedezzen, a gazdaság pedig növekedjen.

Hirdetés

„Függetlenül attól, mennyi nehézségen kell még keresztülmennem, függetlenül attól, mennyit kínoznak majd, hogy megtagadjalak, sohasem szűnök meg szeretni téged és hinni benned!”

– zárul az érzelgős szerelmi vallomás.

Ami a jelek szerint igencsak egyoldalú viszonyt jelez – lásd a múlt vasárnapi elnökválasztás eredményét, amelyen az ország elsöprő többsége azt jelezte: Románia Dragnea és pártja helyett már más lovagot halmoz el a kegyeivel.

Hirdetés