Nincs gáz és víz a faluban, de legalább készült egy olyan bicikliút, amit sem a kerékpárosok, sem a gyalogosok nem értenek

Nehéz eldönteni, hogy az ember sírjon vagy nevessen, amikor meglátja ezt az infrastrukturális remekművet.

Hirdetés

Rég tudjuk, hogy ez az ország nem az útépítés világbajnoka, s ebből a szomorú tényből kiindulva talán már nem is kellene csodálkoznunk, hogy az önkormányzatok többsége nem tud mit kezdeni ezzel a kerékpárút- meg biciklisáv-dologgal sem.

Születtek már felháborító, megmosolyogtató megoldások ebben a műfajban, egy Dolj megyei településen viszont sikerült egy olyan forradalmi megoldást kiagyalni, hogy azt sem a drótszamarasok, sem a járókelők nem értik. Mi sem.

A Sălcuța nevű településen ugyanis egyszerűen műanyag terelőoszlopokkal választották ketté az amúgy is keskeny járdákat, az viszont egyszerűen elfelejtették megjelölni, hogy akkor most melyik oldalon közlekedhetnek a biciklisek, és melyiket használhatják a gyalogosok.

Lett is belőle felháborodás, a település lakói – akiknek vízhálózatuk sincs, földgázvezetékről nem is beszélve – pedig egyszerűen nem értik, miért – de főleg hogyan – kell majd ezentúl szlalomozzanak az oszlopok között.

Hirdetés

A Digi24 amúgy megkérdezte Giurcă Aurica polgármestert is, hogy hát ezt mégis hogy képzelték el, és így derült ki, hogy ez bizony egy uniós projekt, melyet a megyei tanács bonyolít le, s a helyieknek aztán semmi beleszólásuk az egészbe. „A helyiek majd jobbról és balról is közlekedhetnek, ahogy óhajtják. A lényeg, hogy készült valami igazán szép ebben a faluban” – tette helyre a dolgokat az elöljáró asszony.

Gratulálunk!

Hirdetés