Nem vitték túlzásba a tesztelést, ami meg is látszik az esetszámon

A 6348 megvizsgált mintából 808 új esetre derült fény.

Hirdetés

Ahogy már megszokhattuk, hétvégén, különösen vasárnap nem erőltetik meg magukat a tesztlaborokban, így hétfőre törvényszerűen lecsökken az új esetszám. Vasárnaptól hétfőig mindössze 6348 mintát vizsgáltak meg, 4264-et a járványügyi protokoll alapján, a többit kérésre, ebből 808 új esetet regisztráltak, további 232-et újradiagnosztizáltak. A pozitív tesztek aránya meghaladja a 10 százalékot.

A múlthét szerdai csúcs óta folyamatos csökkenés tapasztalható, immár ötödik napja, de sajnos keddtől várhatóan ismét növekedni fognak a számok.

A megyei adatok közül említésre méltó, hogy Bukarest és Vâlcea után Kolozs megyében regisztrálták a legtöbb új beteget, szám szerint 38-at, Hargita megye pedig mínusz egy beteggel szerepel a listán, mivel korrigáltak egy múlt heti adatközlési hibát.

Eddig összesen 4458-an haltak meg, vasárnaptól hétfő reggelig ez a szám 23-mal nőtt. A legfiatalabb a 30-39-es korcsoportba tartozott, öten nyolcvan év felettiek voltak. Egy kivétellel mindannyian más betegséggel is küzdöttek.

Jelenleg 7 240 pácienst ápolnak a kórházban, 464-et intenzív terápiás ellátásban részesítenek.

Hirdetés