Nem tudta meghódítani Avram Iancu a magyar tengert

A Balaton kibabrált a román hússzútávúszóval.

Hirdetés

Megtréfálta az időjárás Avram Iancut, a civilben petrozsényi könyvtárosként dolgozó hosszútávúszót, aki a Balatonon szerette volna megdönteni a hosszútávúszás világrekordját: a viharos szél miatt fel kellett adnia tervét.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a budapesti Román Kulturális Intézet is nagy hírverést csapott annak, hogy a magyar fül számára nem túl jól csengő történelmi nevet viselő könyvtáros és extrémsportoló július közepén épp a Dunántúlon akarja letaszítani a trónról az eddigi rekordtartót, aki 2017-ben 67 órán és 16 percen keresztül úszott egyhuzamban.

Iancu a Balatonban nem kevesebb, mint 72 órán keresztül szeretett volna oda-vissza úszkálni.

Ezért pénteken el is utazott a magyar tenger partjára, és magabiztosan, túlcsorduló optimizmussal várta, hogy a hullámok közé vethesse magát.

Aztán vasárnap este már közösségi oldalára egészen más hangvételű videó került fel.

Ezen az látható, ahogy Iancu a viharos szél által felkorbácsolt hullámok között próbál ütemes karcsapásokkal tempózni, ám nem sok sikerrel.

Egy hang közben arról beszél: le kellett fújni a rekorddöntési kísérletet, mivel óránként 70 kilométeres széllökéseket jeleztek előre.

Hirdetés

Ennek nyomán a stáb biztonságáért felelős szakemberek közölték: nem szabad kockáztatni, ezért ki kell hívni Iancut a vízből.

Az úszó szemlátomást nem szívesen tett le a rekorddöntésről, de végül megadta magát a sorsnak, és kimászott a közelben haladó kísérőhajóra.

Eddigi pályafutása alapján azonban valószínűsíthető, hogy nem tett le a magyar tenger meghódításáról.

Hirdetés