Nem kell többé 6 hónapot várni a harmadik oltásra, és hamarosan kezdődik az 5 és 11 év közöttiek immunizálása is

Fontos hírek érkeztek az oltásfrontról, összefoglaltuk a lényeget.

Hirdetés

Két rendkívül fontos bejelentéssel rukkolt elő csütörtökön délután Valeriu Gheorghiță, az oltáskampány koordinátora. Térjünk is a lényegre:

  • hétfőtől (azaz január 17-től) már nem hat, hanem négy hónap után be lehet adatni a harmadik (emlékeztető/booster) oltást;
  • az 5 és 11 év közöttiek számára január 26-án kezdődik el az oltáskampány, a korosztály számára kifejlesztett vakcinák két nappal korábban már megérkeznek Romániába.

Gheorghiță az emlékeztető oltással kapcsolatos határidő lerövidítését azzal indokolta, hogy a szakértői felmérések szerint a vakcina második adagjának a beadatása után 4 hónappal csökken az oltás által nyújtott védelem. A hivatalos adatok szerint tavaly szeptember 28. óta már 2,1 millió személy kapta meg az emlékeztető oltást.

Az 5 és 11 évesek számára 219 oltópontot biztosítanak az országban, jelentkezni a már ismert honlapon lehet, de nem kötelező, előjegyzés nélkül is be lehet sétálni a kiszemelt oltásközpontba.

S ahogy ilyenkor lenni szokott, az online-felület máris bedobta a törölközőt csütörtökön délután, a honlapon a kijelölt központoknál nulla szabad helyet mutat jelenleg, ha időpontot akarunk foglalni.

 

Hirdetés