Nem hiszi el a rendőrszakszervezet a miniszternek, hogy nem tudta: az autó, amelyben utazik, szabálytalanul közlekedik

A sofőr ugyanis nem dönthet egyedül – mondják.

Hirdetés

Nemes egyszerűséggel hazugnak nevezte az Europol rendőrszakszervezet Lucian Bode közlekedési minisztert, aki azt állította: nem tudott arról, hogy az őt szállító autó megkülönböztető hang- és fényjelzéseket használ, illetve azt, hogy nem ő utasította az autót vezető kormányőrt a közlekedési szabályok súlyos megszegésére.

Mint ismeretes, a szabálytalanul hajtó Vlokswagen Touareg végül frontálisan ütközött egy másik autóval.

Bode viszont azt állította: az egész a sofőr hibája.

Az Europol szerint viszont a miniszter „szégyentelenül hazudik”, az ilyenkor alkalmazott gyakorlat szerint ugyanis a kormányőrnek mindenhez ki kell kérnie az általa szállított miniszter beleegyezését, beleértve az útvonalat is.

A rendőrszakszervezet szerint a kormányőrből bűnbakot akarnak faragni, pedig valójában áldozat, aki Bode arroganciája miatt felel majd, illetve azért, mert beleegyezett, hogy a miniszter utasítására törvényt szegjen.

Hirdetés

Úgy vélik, ugyanaz a helyzet állt elő, mint néhány évvel ezelőtt, amikor meghalt egy motoros rendőr, aki belehajtott egy munkagödörbe, miközben éppen Gabriel Oprea akkori belügyminiszter konvoját vezette fel Bukarestben.

A szakszervezet szerint ugyanúgy hallgatás vezi az ügyet, illetve megpróbálják elkenni, hogy megóvják a kormány imázsát.

Az Europol még egy cinikus poént is megengedett magának: Bode miniszter szerintük nem is tudja felfogni, miért van szükség autópályákra, hiszen ő zilahi otthonából öt óra alatt eljut Bukarestbe, még autósztrádák nélkül is.

Hirdetés