Nem csak a medvék szaporodtak túl, hanem a medvéket önveszélyesen közelről fotózni akaró ostoba turisták is (VIDEÓval)

Megint nem sokon múlott a tragédia.

Hirdetés

Úgy tűnik, a falra hányt borsó szuper tapadóképességgel rendelkezik azon figyelmeztetésekhez képest, amelyekben az illetékes hatóságok arra hívják fel a kedves városi turisták figyelmét, hogy ha a hegyekbe utaznak, és medvével találkoznak, akkor ne akarjanak minden áron szuperközeli fényképet készíteni róla.

Ehelyett inkább próbálják minél messzebbre elkerülni, és lehetőség szerint értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon.

Sőt a korábban pórul járt turistákról készült felvételek sem hatnak elrettentő erővel.

Ezt bizonyítja az a videó is, amely hétfőn került fel a videómegosztóra, és amelyen éppen az látható, hogyan járhat pórul az, aki azt hiszi, hogy az élő medve is olyan ártatlan és szelíd jószág, mint egy plüssmaci.

A Transzfogarasi úton készült felvételen az látható, ahogy a rövidnadrágos alak centiméterről centiméterre araszol az út mentén ülő medve felé, és jóformán beletolja az arcába a telefonját, hogy a lehető legjobb felvételt készíthesse róla.

A medve egy ideig tűri, amikor azonban úgy érzi, hogy túlságosan nagy mértékben behatoltak a biztonsági zónájába, hirtelen visszavág.

Hirdetés

Elképesztő fürgeséggel pattan fel, majd kilő, és nekiront a turistának, aki csak annyira képes, hogy kapálózva, tántorogva hátráljon.

A szerencséje az, hogy a medve csak figyelmeztetni akarta: csupán centiméterekre tőle megállt, és visszavonult.

Hiszen a paparazzóskodással kapcsolatos álláspontját sikerült így is éppen eléggé hangsúlyosan kifejeznie.

A felvételen – amelynek készítői nem válogattak a fotózni akaró turistára használt jelzők között – látható, amint a férfi megszégyenülten kullog az autója felé.

A rövidnadrágja tartalmáról nincs információ.

Hirdetés