Illusztráció / Pixabay

Nem adott nyugtát, így derült ki, hogy nem is fogorvos

Nyugtalanító, hogy ennyi áldoki praktizál zavartalanul az országban…

Hirdetés

Soha nem tanulta a szakmát, így fogorvosi végzettséggel sem rendelkezik az a nő, aki ennek ellenére  zavartalanul működtethetett egy fogászati rendelőt Vrancea megye székhelyén, Foksány központjában. Érdekes, hogy nem a szakmai tudás hiánya miatt bukott le, hanem azért, mert tavaly nem állított ki nyugtát két páciensének, akik emiatt a rendőrséghez fordultak.

Amikor az adócsalással gyanúsított nő ellen nyomozást indítottak, rádöbbentek, hogy nem szerepel a hivatásos fogorvosok nyilvántartásában, nem is rendelkezik fogorvosi képesítéssel. A Vrancea megyei bíróság ügyészei a napokban gyanúsítottként hallgatták ki. Minden bizonyíték arra utal, hogy jogtalanul űzte a fogorvosi hivatást, adót csalt és szándékosan megtévesztette a betegeit.

Az utóbbi években nyugtalanítóan sok álorvos bukott le, nem újdonság tehát az sem, hogy álfogorvosok is működnek Romániában. Vrancea megyében is volt már példa arra, hogy jogtalanul praktizált egy mezőgazdasági diplomával rendelkező nő, aki mindössze annyit tudott a fogászatról, amennyit fogorvos üzlettársa tanított neki, mielőtt betegszabadságra ment volna.

Hirdetés