Ne nagyon viccelődjön a koronavírussal, mert a végén még megbüntetik

A rendőröket és a mentőt is értesítették miután egy kolozsvári férfi azzal viccelődött, hogy most jött haza Olaszországból. Tippeljen, mennyire büntették?

Hirdetés

Tény, hogy nem igazán vicces a mostani koronavírus-hisztéria kellős közepén azzal poénkodni, hogy éppen most érkeztünk meg Olaszországból – nem csoda, hogy a hatóságok sem nevettek rajta –, de azért talán túlzás 10 ezer lejre büntetni valakit egy rossz viccért. Márpedig egy kolozsvári férfit ennyire büntettek meg, miután egy közlekedési balesetet követően azt mondta, hogy egy nappal korábban érkezett az azóta teljesen lezárt Olaszországból. Meglehet, hogy nem is viccnek szánta, csak ezzel akarta rövidre zárni a baleset körüli eljárást, de akárhonnan is nézzük, rossz ötlet volt.

Az autóbusszal való koccanást követően a férfi a közlekedési társaságnál járt, ahol megegyezésen alapuló bejelentést tett, csak közben arra hivatkozott, hogy siet, mert egy nappal korábban érkezett Olaszországból. Aláírta a papírokat, majd elment. Arra biztosan nem számított, hogy meggondolatlan kijelentése miatt értesíteni fogják a rendőrséget, és orvosi segítséget is kérnek.

A férfi a rendőrségen beismerte, hogy csak viccelődött, valójában 2018-ban tért haza Olaszországból. Mindenesetre a rendőrök annyira komolyan vették a kijelentését, hogy a férfi szászfenesi munkahelyére is ellátogattak, és ellenőriztették a reptéren és a határátkelőhelyeken, hogy a férfi mikor lépte át utoljára a határt.

A közrend megzavarásért (!) 10 ezer lejre büntették meg, mivel kijelentésével felzaklatott másokat. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy minden hasonló megnyilvánulást büntetni fognak, mert a koronavírus nem játék.

Hirdetés