Fotó forrása: a Colentina kórház Facebook-oldala

Ne csodálkozzunk a szigorításokon: nem volt még ilyen magas az elhunyt fertőzöttek száma

Az intenzív terápiás helyek száma napról napra csökken.

Hirdetés

A koronavírus romániai megjelenése óta ma, azaz október 6-án regisztrálták a legtöbb halálesetet, és rekordot döntött az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek száma is. Hétfő reggel óta 73 fertőzött hunyt el, négy kivétellel mindannyian más betegségekkel is küzdöttek. Eddig a rekordot szeptember elseje tartotta, amikor hatvan koronavírusos beteg halotti bizonyítványát állították ki.

Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt a súlyos betegek száma, napról napra dőltek meg az előző csúcsok. Az intenzív terápiás osztályok telítettsége viszont tovább fokozódik: immár 608 beteget ápolnak, ami új rekordnak számít.

A keddi járványjelentés alapján csökkenésre aligha számíthatunk, továbbra is tartja magát a kétezer feletti napi esetszám. Az elmúlt 24 órában 2121 új fertőzöttet regisztráltak, 23 476 tesztből.

A pozitív tesztek aránya a hétfői 25%-ról lecsökkent 9%-ra, ami az egyetlen biztató hír. Az újratesztelések 518 esetben eredményeztek pozitív tesztet. 8705 mintavétel egyéni kérés alapján történt, a többi a járványügyi protokoll keretében végezték el.

Bukarestben 403, Prahovában 96, Iașiban 92, Kolozsban 85, Temes megyében pedig 82 új fertőzöttet regisztráltak.

Hirdetés