Na most téphetjük a hajunkat: mégis kell használni az egészségügyi kártyákat!

Pedig négy nappal ezelőtt ünnepélyesen megígérték, hogy biztos nem.

Hirdetés

Kedves Olvasó, néha tényleg csak kapkodjuk a fejünket a hazai illetékesek döntési határozatlansági sebessége láttán.

Négy nappal ezelőtt megírtuk, hogy hurrá, jó hírünk van, az egészségbiztosítási pénztár (CNAS) úgy döntött, december 31-ig Isten bizony, nem kell használni az idén március 30-án a világjárvány okán felfüggesztett, egyebekben pedig igen gyakran remekül nem működő egészségügyi kártyákat. Persze, eredetileg október 1-től ismét bevezették volna, de a háziorvosok egy emberként csaptak az asztalra.

Nos, pont négy napig hatott az asztalra csapás. A CNAS időközben egy testcsellel köpönyeget fordított és mégis úgy döntött, családorvosnál vagy járóbeteg-szakellátási egységben történő személyes konzultáció esetén kötelező az egészségügyi kártya használata, október 1-től, ahogy korábban tervezték. Igaz, van csepp öröm is az ürömben: telefonos vagy online konzultációk esetén nem kell integetni a kártyával (másképp ugyanis nemigen használható ez esetben).

A CNAS vezetője szerint azért kell (muszáj, mégis) a kártya, mert ily módon válik lehetővé a pontos nyilvántartás, továbbá a pénzek hatékony kezelése. Főleg olyankor (gyakran), amikor a rendszer összeomlik és mindenki ott tolong (különösen járvány idején remek dolog ez), az egészségügyi kártyával pedig maximum pókerezhet.

A magunk részéről mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Hirdetés