Na és, ha Temesváron karantén van? Akkor a temesváriak Aradra járnak vendéglőbe meg konditerembe

Mert a rendszer kijátszható.

Hirdetés

Ha egy korlátozás kijátszható, akkor biztosak lehetünk benne, hogy tájainkon ki is fogják játszani.

Nem kivétel ez alól a koronavírus-járvány miatt bevezetett karantén sem, amelytől a 6 ezreléknél magasabb fertőzési rátájú települések lakói szenvednek.

Legalábbis a kevésbé élelmesek.

Temesváron például megtalálták a módját, hogy olyan körülmények között is járhassanak vendéglőbe, kávézóba, plázába vagy konditerembe, hogy a városban és négy környező településen most 8-ától legalább két hétig az összes ilyen intézmény kényszerűen zárva tart, mivel a fertőzési ráta meghaladja a 7 ezreléket.

Egyszerűen átugranak a szomszédos, festői Aradra.

Ez úgy lehetséges, hogy ugyan a vesztegzár alá vont településeken elméletileg tilos az utcán tartózkodni, de gyakorlatilag halaszthatatlan ügyekben – munka, bevásárlás, rászoruló, beteg rokon gondozása – mégis bárki elhagyhatja az otthonát.

Ehhez egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat szükséges, amelyen feltüntetik az utazás célját.

Hirdetés

Nos, más nem is kell, mint hogy az ember a nyilatkozatra felírja, hogy Aradon van súlyos beteg, gondozásra szoruló rokona.

Ezt bemutatja az ellenőrzést végző hatóságoknak, majd elhagyja a város területét. Ezt követően pedig jó eséllyel a lőtéri kutya sem kérdezi meg, hogy honnan jött.

Főleg nem az aradi vendéglátósok, akik minden vendégnek örülnek.

A módszerről maga Temes megye önkormányzatának elnöke számolt be egy bejegyzésben, amelyben felrója a központi hatóságoknak, hogy a döntés okozta károk felmérése nélkül vágták karanténba a Bánság fővárosát, ahol most haldoklanak a vállalkozások, az emberek meg trükközve hizlalják a rivális szomszéd vár vendéglátósainak és konditermeseinek pénztárcáját, miközben a helyi vállalkozók egy részének le kellett húznia a redőnyt.

Hirdetés