Mit tegyen az ember, ha elönti az utcáját az árvíz? Ragadjon horgászbotot!

A módszer több szempontból is előnyös. Nem kell ki tudja, milyen messze utazni. Díjat sem kell fizetni. És talán zsákmány is akad a horogra.

Hirdetés

A csapból is árvíz folyik az utóbbi napok, hetek esőzései után. És ez persze nem jó hír. Sőt, nagyon rossz! De mihez kezdjen az egyszeri polgár, ha gyakorlatilag tehetetlenül áll szemben a víznek árjával szemben? Láttunk már bohókás példát erre az „utánam az özönvíz”-attitűdre.

A vadvízi evezős esetnél talán egy picit inkább haszonelvű annak az alsójárai polgárnak az esete, aki, látván a portája előtt hömpölygő áradatot, arra gondolt, ha már ilyen mostoha a sors, valahogy meg kell keresni a üröm mélyén rejlő örömöt.

Tehát: mi van a ház előtt? Sok víz. És mi van a sok vízben, elvileg legalábbis? Sok hal. Nosza, nézzük, mennyire felel meg a valóság az elméletnek. A polgár összeszerelte pecabotját, kisétált az utcára és ügyesen kivetette a horgot. Igaz ugyan, hogy néha ki kellett kapni a szerkót a vízből, ugyanis arra járt egy merész árvízi hajós autós. De nem gyakran. Mert a legtöbb gépkocsitulajdonos bizony szépen megállt az árvíz nyomán kialakult tó partján és türelmesen várta a szint süllyedését. Aki kíváncsi az akcióra, ide kattintva megnézheti a videót.

Hogy mekkora lett a zsákmány? Nos, ismerve a horgászok legendás igazmondó hajlamát, hatalmas!

Hirdetés