Mínuszos hír: március közepéig kell eltűrnünk a szokványosnál hidegebb időjárást

Semmi jóval nem biztatnak a meteorológusok, zord napok várnak ránk a következő hetekben is.

Hirdetés

Mint tudjuk, hétfőig van érvényben az elsőfokú, rendkívül hideg időre vonatkozó riasztás az ország legnagyobb részére vonatkozóan, az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban egy újabb hideg front érkezését jelentette be.

Ez a prognózis szerint azt jelenti, hogy február 15. és 22. között biztosan marad még a zord, fagyos idő, az ilyenkor szokványos hőmérséklet alatti értékekkel, súlyos reggeli mínuszokkal.

Az sem kizárt, hogy meg kell majd hosszabbítani a rendkívüli hidegre vonatkozó riasztást, s ha nem téved az előrejelzés, hegyvidéken, valamint az ország nyugati és északi részén erre biztosan sor kerül.

A barátságtalan, zord időjárást március 8-ig kell elviselnünk a meteorológiai szolgálat szerint, ezt követően remélhetőleg fokozatosan felmelegszik az idő, valamelyest visszatér a normalitás, s a megszokott hőmérsékleti értékekre lehet majd számítani. Addig meg sál, sapka, nagykabát, kutyahideg.

Fagyos éjszaka volt a legutóbbi: Hargita, Maros és Suceava megyék határában, a Kelemen-havasokban mínusz 25,9 Celsius-fok volt a legalacsonyabb érték. A Kovászna megye keleti határában lévő Lakóca-tetőn -24 fokot mértek szombatra virradóan, A Bucsin-tetőn pedig -19,9 Celsius-fokot mértek.

Hirdetés