Pixabay

Az időjárás gondoskodik róla a hétvégén, hogy ne legyen kedvünk túl sokat odakinn mászkálni

Olyan pocsék idő várható, hogy a meteorológusok több figyelmeztetést is kiadtak.

Hirdetés

Nagyjából az egész országra érvényes figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét eddigi napjain sem volt valami kellemes időjárásunk, és ennél már csak rosszabb lesz: várhatóan jövő hét közepéig lehűlés, fagy, havazás, helyenként erős szél várható.

Az ország nyugati és északnyugati megyéiben eddig két sárga figyelmeztetés is életben volt az eső miatt, csütörtök déltől viszont drasztikus lehűlés várható, a hegyekben a viharos szél akár 120 km/órás sebességgel is süvíthet. Jeges útviszonyokra lehet számítani, az eső fokozatosan havazásra vált át, 55-65 km/órás hófúvásokkal nehezítve az közlekedést.

A sárga figyelmeztetés Szatmár, Máramaros, Szilágy, Beszterce-Naszód, Maros, Vâlcea, Mehedinți, Szeben, Fehér, Kolozs, Bihar, Arad, Temes, Hunyad és Krassó-Szörény megyét érinti.

A lehűlés péntekre virradóan csak fokozódni fog, a mínusz fokok mellé bőséges havazás társul a Bánságban, a Partiumban, Máramarosban, Erdélyben és Moldvában is. A rossz idő kicsit késve, de eléri Dobrudzsát és Havasalföldet is.

Hirdetés

Az előrejelzések szerint a barátságtalan idő kitart jövő hét közepéig. Különösen éjszaka lesz hideg, a nappali hőmérséklet -4 és -2 fok között ingadozik, éjszaka pedig akár -15 fok is lehet. Gyakorlatilag néhány nap alatt 15 fokot fog zuhanni a hőmérséklet.

Ez eléggé megkönnyíti a hétvégi programtervezést, a legjobb lesz otthon maradni abban bízva, hogy előbb-utóbb megérkezik a tavasz is.

Hirdetés