Minden utazó rémálma: több száz romániai utas töltötte az éjszakát a dortmundi reptéren

Miután a Wizzair zsinórban három romániai járatot is törölt az utolsó pillanatban.

Hirdetés

Szerdán meglehetősen kellemetlen helyzetbe került egy rakás Romániába tartó ember, miután a Wizzair légitársaság minden indoklás nélkül törölte a Dortmundból Temesvárra tartó járatot, amelynek még délután fél kettőkor kellett volna felszállnia. Az utasokat arról tájékoztatták, hogy az este hétkor induló kolozsvári járat fogja őket felvenni. De az utolsó pillanatban – mikor már az érintettek fel is szálltak az említett gépre – ezt is törülték.

Így a több száz romániai utas – köztük kisgyermekes családok – a repülőtéren volt kénytelen éjszakázni, összecsukható ágyakon. Magyarázatot nem kaptak, de azt ígérték nekik, hogy reggel hétkor most már tényleg felveszi őket egy Romániába tartó gép – csakhogy ezt is törölték.

Így a kimerült utasoknak még mindig várniuk kell, a légitársaság újabb ígérete szerint 13.10-kor vagy 15.20-kor kapnak egy negyedik járatot, amivel végre tényleg hazajöhetnek.

Sok utasnak nemcsak a várakozás kellemetlenségével kell most szembe néznie, hanem a tervei is romba dőltek. Egy hölgy például egy rokona temetésére jött volna haza, de így már valószínűleg nem ér ide időben, egy gyulafehérvári férfi pedig arról panaszkodott, hogy ha mégis Kolozsvárra viszik Temesvár helyett, akkor neki vissza kell mennie Temesvárra, hogy elhozza az ottani reptér parkolójában hagyott autóját, majd onnan haza kell még vezetnie Gyulafehérvárra.

Az ilyen helyzetektől retteg mindenki, aki hosszú útra indul.

Hirdetés