Míg a nemzetvédők a magyaroktól féltik a román focit, a spanyol pénznek már tapsolnak

Ha a magyar állam fektet pénzt a székelyföldi klubokba, az tragédiának számít, közben lazán eladják az ország második legnagyobb klubját egy ibériai befektetőnek.

Hirdetés

A külföldi befektetők kérdése mindig is kényes kérdés volt a román futballban. Sokáig nem is nagyon jöttek – akkor az volt baj. Aztán jöttek, főleg a Partiumban, de a nagyváradi, aradi és temesvári szurkolók máig átkozzák azokat a kisstílű olasz gazembereket, akik évtizedekre tönkretették a város magasabb osztályú futballját.

Aztán hirtelen lett magas szintű foci a Székelyföldön, de a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda magyar állami támogatása miatt

a nemzetvédők Erdélynél is jobban kezdték félteni a román focit.

Közben pedig a Dinamo nevű egykori topklub (18 bajnoki cím, 13 Román Kupa-győzelem) egyre mélyebbre süllyedt, olyan mélyre, hogy a múlt héten a szövetségről 14-ről 16-ra kellett emelnie a Liga 1 létszámát, másképp kiestek volna a másodosztályba.

Pablo Cortacero jött, bekopogott és meg is vette az egykori milícia csapatát.

Hirdetés

A klub részvényeinek többségét hét éve birtokló, a csapatot anyagilag és szakmailag is legatyásító Ionuț Negoiță (Robert Negoiță bukaresti harmadik kerületi PSD-s polgármester testvére) már régóta próbált szabadulni a klubtól, és most meg is egyezett Pablo Cortacero spanyol üzletemberrel részesedése eladásáról.

Így aztán a román foci egyik szimbóluma innen kezdve kétharmad részben idegenben kézben van. Cortacerónak már csak a klubot a koronavírus-válság alatt pénzelő szurkoló-részvényeseket (DDB, 27.5 %) kell maga mellé állítania.Várhatóan spanyol vezetők, spanyol edzők és spanyol játékosok is jönnek majd a Dinamóhoz az alig egy hét múlva kezdődő következő szezonra. De ez egyelőre senkit nem zavar,

senki sem üvölti még, hogy „ki a spanyolokkal az országból!”

Hirdetés