Illusztráció: Unsplash.com

Miért ne lenne alkalmas az adóhatóság vezetésére egy volt pincér és telefonárus?

Dan Barna semmi kivetnivalót nem lát az USR jelöltjének cévéjében.

Hirdetés

„Diákkoromban én is házaltam kábeltévé-előfizetésekkel” – mondta a parlamentben Dan Barna USR-PLUS-társelnök arra a felvetésre reagálva, hogy a párt jelöltjének az adóhatóság (ANAF) alelnöki tisztségébe esetleg nincs megfelelő tapasztalata egy ilyen poszt betöltésére.

A 37 éves Emil Sămărtineanról tegnap írta az economedia.ro gazdasági portál, hogy őt jelöli az USR-PLUS az adóhatóság vezetői tisztségébe. Sămărtinean az utóbbi öt évben kis- és közepes vállakozásoknak nyújt tanácsadói szolgáltatásokat, ezzel foglalkozó két cégének éves forgalma összesen 50 ezer euró. Ezt megelőzően öt évig az Orange telekom-cégnél dolgozott eladóként és ügyféltámogatási menedzserként. 2008 és 2011 között egy bukaresti hotel alkalmazottja volt, pincérként dolgozott. Pályája legelején egy évig bankhivatalnok volt. Közben szerzett egy politológusi diplomát, egy MBA-címet és doktori tanulmányokat is folytatott, bár a disszertációját nem védte meg.

Dan Barna azt mondja: Sămărtineannak van megfelelő gazdasági tapasztalata az ANAF-alenlnöki tisztséghez. Amit róla írtak, médiatámadásnak nevezte az USRL-PLUS vezetője. „A jelölésével kapcsolatos döntés vállaljuk, ő pedig olyan ember, akiben igen nagy mértékben megbízom. (…) Nincs semmi olyasmi, ami miatt a kollégám ne lenne jogosult annak a tisztségnek a betöltésére” – fejtegette Barna.

Az ANAF-nak három alelnöki tisztsége van, ebből kettő betöltetlen.

Hirdetés