Méteres pisztrángot fogott egy politikus a Tárnica-tóban és valószínűleg meg is eszi

A kampány idején fogott halat kampányfogásnak nevezzük?

Hirdetés

Nem ismerjük a körülményeket, így nem tudjuk biztosan, hogy Vasile Ilea Kolozs megyei PSD-szenátor csónakja körül, alatt a Tárnica-víztározóban a kampánycsapat könnyűbúvárjai akasztották-e az import pisztrángot a politikus Rapala-wobblerének DMC-hármashorgára, pár szempont azonban azt mutatja, hogy a pénteki fogás igazi.

Habár a horgászmeséket általában erős fenntartásokkal szokás kezelni, nincs még itt a parlamenti választási kampány és méteres sebes pisztrángot sem lehet olyan könnyen beszerezni, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Másrészt a szenátor fotóval is bizonyítja, hogy bizony egy szép, méretes, méteres sebes pisztrángot fogott a Tárnica-tavon, mégpedig pergető módszerrel, műcsalival, ahogy a törvények is előírják.

A sebes pisztráng általában 25-70 centiméteresre nő meg, Ilea úr egyméteres példánya ritkaságnak számít.

Sajnos az egyik fotón az látható, hogy az óriáshal egy fa asztalon fekszik valami épületben, ami azt valószínűsíti, hogy este minden bizonnyal felzabálja a politikus és köre, fokhagymás öntettel.

Hirdetés

Szomorú, hogy a fogásával dicsekvő szenátortól ennyire távol állnak a sporthorgászat alapelvei, egy ilyen tiszteletreméltó vadvízi halat ugyanis illik visszaengedni a vízbe, megenni a tenyészpisztrángot szokás…

Hirdetés