Mészárlás zajlott a temesvári állatkertben

Három eb valamilyen módon bejutott a kengurukifutóba és levadászta az összes bentlakót.

Hirdetés

Megdöbbentő hír érkezett Temesvárról, pontosabban a temesvári állatkertből. A hétfőről keddre virradó éjszakán egy három példányból álló kutyafalka valahogy behatolt az állatkertbe, ott is az igen bájos Bennett-kenguruk (wallaby) kifutójába. Az ott tanyázó kis méretű kenguruknak esélyük sem volt: a három eb egyenként levadászta mind a hatot. A szomszédban lakó emura is rátámadtak, ám az egyrészt nagyobb, másrészt jó hosszú és izmos lábakon jár, ezért sikerült átugrania a kerítésen és elmenekülnie a támadók elől.

Az állatkert gondozói kedden reggel szembesültek a gyászos képpel. Az emut persze megtalálták, a sétányokon kóborolt, viszont az állatkert teljes Bennett-kenguruk populációja odaveszett. Az állatkert igazgatója szerint a kutyák azért tudták levadászni a kengurukat (azon túl, hogy a zárt kifutóban nem igazán volt hova futniuk), mert a pánikszerűen menekülő kenguru izmai egy adott ponton túl felmondják a szolgálatot, mintegy megbénulnak.

A személyzet igyekezett megtalálni a helyet, ahol a kutyák behatoltak az állatkertbe, ám nem jártak sikerrel. Azt feltételezik, hogy a falka a kerítés alatt vagy fölött jutott be valamiképpen. A három kutya közül kettőt sikerült befogni. Megvizsgálták őket és kiderült, hogy bár nincs rajtuk nyakörv, ápoltak, gondozottak, tehát nem valószínű, hogy kóbor kutyákról van szó. Egyikük egy német juhász, a másik rottweilerre emlékeztet, a gondozók szerint. A kutyák leöldösték ugyan a kengurukat, ám nem ettek belőlük. Amennyiben van azonosító mikrochipjük, természetesen megkeresik a gazdáikat, akiknek majd ki kell fizetniük a kárt.

Az állatkert azt ígéri, hogy a lemészárolt kenguruk helyett mielőbb újakat szereznek be.

Hirdetés