Megfertőzte a korrupció vírusa a volt egészségügyi minisztert, ezért „karanténba” helyezték (FRISSÍTVE)

A DNA szerint a Dăncilă-kabinet bukása után azonnal elkezdte a gyűjtögetést Sorina Pintea.

Hirdetés

A DNA ügyészei 24 órára őrizetbe vették és Bukarestbe szállították a kenőpénz elfogadásával megvádolt Sorina Pinteát, a Dăncilă-kabinet egészségügyi miniszterét.

FRISSÍTÉS: A nyomozó hatóság szombaton közölte, hogy Sorina Pintea 30 előzetes letartóztatását kezdeményezte, amit a bukaresti törvényszék jóvá is hagyott. A volt egészségügyi miniszter ellen vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőjogi eljárás.

Az ügyről annyit tudunk jelenleg, hogy Pintea a nagybányai sürgősségi kórház vezetőjeként csúszópénzt fogadott el egy új sebészeti részleg megépítésével és felszerelésével kapcsolatos közbeszerzési ügy keretében, konkrétan a szerződés értékének a 7 százalékára tartott igényt.

Hirdetés

Időközben az is kiderült, hogy a Hospital Technical Solutions nevű bukaresti cégről van szó, amely egy 2,3 millió lejes szerződést kötött a Constantin Opriș sürgősségi kórházzal, melyet Pintea vezet.

A DNA szerint a volt miniszter első körben 10 ezer eurót tett zsebre 2019 decemberében, tehát Sorina Pintea hazaköltözése után azonnal elkezdte a gyűjtögetést. A második részletnek – 120 ezer lejnek – viszont már nem örülhetett, mert az ügyészek pénteken rajtaütést szerveztek az irodájában.

A korábban a kórházi korrupció megszüntetésével korteskedő exminiszterről itt írtunk korábban.

Hirdetés