Megáll az ész: porszívóval ürítette ki egy német szupermarket széfjét egy román férfi

Felszívatott közel 60 ezer eurót, aztán felszívódott, végül ő is megszívta.

Hirdetés

Rögzítsük mindjárt az elején: reméljük, senki nem jut a pokolra, ha nem bírja ki röhögés nélkül végigolvasni ezt a történetet. Főhősünk egy 30 éves román állampolgár, akinek azért kell bíróság elé állnia, mert feltörte egy szupermarket széfjét Németországban, és egy nem mindennapi eszköz bevetésével ellopott onnan 56 870 eurót.

Az eset egy kimondhatatlan nevű kisvárosban, Tauberbischofsheimban történt, még 2019-ben: Constantin B. és szárnysegédje zárás előtt toppant be a boltba – természetesen símaszkban, ahogy azt ilyenkor szokás –, majd megfenyegették a kasszásnőt egy játékpisztollyal (!), hozzákötözték egy székhez, aztán egy másik alkalmazott közreműködésével el is jutottak a széfhez.

Ekkor a leleményes Constantin előkapott egy otthonról hozott porszívót (!!!), és ügyesen eltakarította a megtakarított pénzt. Talán meg is úszta volna a dolgot, ha nem felejtette volna a helyszínen a szemüvegét, így megkönnyítette a nyomozók dolgát.

A Die Zeit szerint a porszívós tolvaj sírva fakadt a hétfői tárgyaláson, de beismerte, hogy ő tervelte ki az akciót, mivel szüksége volt némi pénzre, hogy kifizessen pár drogdílert, de közben az autója is elromlott, és az anyukájának is szeretett volna repülőjegyet vásárolni, hogy hazatérhessen Romániába. Ettől olyan nagyon nem hatódtak meg a bírák, alapfokon 4 és fél év letöltendőt kapott.

Hirdetés