Még bele sem ült polgármesteri székébe, máris megcsapta a román politikacsinálás bűze Dominic Fritzet

Hárman is fellebbeztek iktatása ellen, egy volt rádiós DJ, egy egyetemi tanár és az ALDE volt jelöltje.

Hirdetés

Ha Bukarestben bevált, Temesváron is működhet, gondolták Dominic Fritz megválasztott polgármester ellenlábasai, ezért tettek egy látogatást a Temes megyei bíróságon, és fellebbeztek a közel 53%-kal megválasztott, német származású USR-Plus-os politikus beiktatása ellen. Nem mintha a számok most sokat számítanának, de a három fellebbezés nem is tűnik olyan soknak, ahhoz képest, hogy Bukarestben Nicușor Dan mandátumkezdetének késleltetésére 58 beadványt iktattak.

Az eredetileg október 27-re tervezett iktatási ceremóniát már biztosan elhalasztják Temesváron, a bíróság egyelőre nem tűzött ki határidőt a fellebbezések tárgyalására, erre öt napjuk van. A benyújtók egyébként: a temesvári rádió volt DJ-je, a temesvári egyetem mezőgazdasági és állatorvosi karának egyik oktatója, valamint az ALDE volt polgármester-jelöltje.

Dominic Fritznek a remélt szövetségesekkel, a PNL-vel is meggyűlt a baja, miután csütörtökön egy héten át tartó, biztatóan alakuló tárgyalás után a liberálisok hirtelen meggondolták magukat a koalíciót illetően, mert megsértődtek az egyik helyi USR-s honatya, Cătălin Drulă nyilatkozatán. A PNL Temes megyei megbízott elnöke, Alin Nica végül pénteken aláírt egy partneri egyezséget, de abban nincs meghatározva, hogy melyik párt milyen tisztségeket kap a helyi és megyei önkormányzatokban, pedig ez lenne a megállapodás lényegi értelme.

Hirdetés