Kép: Riti József Attila

Még a skótok is a CFR győzelmét ünnepelték

A kolozsvári labdarúgócsapat tavasszal is vitézkedhet majd az Európa Ligában. Mi meg milyen jókat fogunk szurkolni.

Hirdetés

Azért olyat se lát mindennap az ember, hogy idejön ezer skót fociszurkoló Kolozsvárra, azzal a céllal, hogy örüljön saját vereségének és együtt ünnepeljen a CFR drukkereivel a román bajnok továbbjutását az Európa Ligában.

A közös ellenség azonban egy napra összehozta a sors és az UEFA jóvoltából a pályán ellenfélnek számító csapatok rajongóit. A közös ellenség neve Lazio, amelyet a kolozsváriak saját dicsőségük miatt, a Celtic pedig személyes és húsba vágó szurkolói sérelmek miatt akartak kiejteni. Ehhez pedig nem kellett más, mint egy kolozsvári pontszerzés a csoportkör utolsó fordulójában a már biztos csoportelső és továbbjutó skót bajnok ellen.

Össze is jött egy újabb dicsőséges CFR-siker, a második félidőben Deac beadásait Burcă fejjel, Djokovic pedig lábbal váltotta gólra az amúgy nagyon tartalékos skótok ellen, bár az is látszott a pályán, hogy azért még a Celtic második sora is minimum a román bajnok szintjén van. Szólt is a fellegvári stadion hangszóróiból a legendás You’ll never walk alone, miután a két csapat együtt sétált be az Európa Liga legjobb 32 csapata közé, a közös szurkolói nótázás pedig hajnalig ment tovább a belvárosi kocsmákban.

A CFR 12 pontjával történelme legsikeresebb csoportkörös szereplését zárta az európai kupákban, és 2013 után másodszor szerepelt a papíron tavaszi, gyakorlatilag már februárban induló egyenes kieséses szakaszban. Az ellenfelet hétfőn sorsolja ki az UEFA, a CFR az alábbi 15 csapat egyikét foghatja ki: Ajax Amsterdam, Arsenal, Basaksehir, FC Basel, Benfica, SC Braga, Espanyol, KAA Gent, Internazionale Milano, LASK Linz, Malmö FF, Manchester United, FC Porto, Red Bull Salzburg, FC Sevilla.

Európa Liga, E csoport, 6. forduló:

Hirdetés

Kolozsvári CFR–Celtic Glasgow 2-0 (Burcă 48., Djokovic 70.)

Stadde Rennes–Lazio 2-0 (Gnagnon 31., 87.)

A csoport végeredménye: 1. Celtic 13 pont, 2. CFR 12, 3. Lazio 6, 4. Rennes 4.

Hirdetés