Már nem koordinálhatja a koronavírus elleni küzdelmet a korlátozásokat pofátlanul megsértő főrendőr

Pedig milyen jól csinálta.

Hirdetés

Talán kissé meglepően hangzik, de már egészen rövid idő alatt következményekkel járt, hogy Bukarest helyettes rendőr-főkapitánya tiltott rendezvényen vett részt egy vendéglőben, amelynek zárva kellett volna lennie.

Mi is megírtuk, hogy egy pénteki razzia során 27 fős társaságra bukkantak a vendéglátóhelyen, és a szabályszegők között ott volt Radu Gavriș, a bukaresti rendőr-főkapitányság helyettes vezetője is.

Pedig csak két napot kellett volna várniuk, hiszen annak nyomán, hogy három alá csökkent az ezer főre eső fertőzések száma az előző két hétben, hétfőtől már törvényesen is találkozhattak volna a vendéglő zárt részében.

A legszebb az egészben az, hogy a bukaresti rendőrségen belül éppen Radu Gavriș volt az, akinek a koronavírus elleni küzdelmet kellett koordinálnia.

De ettől a megbízatástól mostantól megválhat.

Hirdetés

Lucian Bode belügyminiszter hétfőn közölte, hogy a rendőrség belső vizsgálatot indított Gavriș ellen, ő pedig mindezt még megfejelte azzal, hogy elvette tőle a járvány elleni küzdelem koordinálását.

A miniszter ezt azzal indokolta, hogy a főrendőr szemmel láthatóan inkább „belülről” koordinálta a műveletet, amikor olyan helyen ejtőzött, ahol nem szabadott volna.

Ami azért az ő pozíciójában valóban nem kicsit visszás.

Hirdetés