Az is milyen, hogy a román főváros helyettes rendőrfőnökét tiltott bulin fülelik le

Ráadásul két nappal a lazítás előtt. Ja, egy olyan ember is ott rázta a rongyot, akinek karanténban kellett volna lennie.

Hirdetés

Ha Bukarestben járnak és finomat akarnak enni, okvetlenül látogassák meg a Hanul lui Manuc nevű szakintézményt. Persze csak jövő hétfőtől, amikor a hatóságok bevezetik a fokozatos lazító intézkedéseket, és az étterem kinyit. Addig nem érdemes, hiszen zárva van.

Már akinek, tehetjük hozzá némi malíciával. Ugyanis a rendőrség nem kevesebb, mint 27 polgárra bukkant a nagy hírű vendéglő zárt terében egy péntek esti razzia során. Ami, ugye, a még érvényben levő járványügyi szabályok szerint tilos. És mekkora volt az egyenruhások meglepetése, midőn kiderült, hogy nini, hiszen a bukaresti rendőr-főkapitányság helyettes vezetője is köztük van.

És itt még nem értek véget a meglepetések. Egy olyan derék polgárt is fülön csíptek, akinek éppen karanténban kellett volna tartózkodnia, ráadásul nem is a fővárosban, hanem Călărași megyében.

Szomorú. Na de a rendőrség tette a dolgát: a vendégeket összesen 17 500 lejes, a vendéglőst pedig 5000 lejes pénzbírsággal sújtották. A bukaresti helyettes rendőrfőnök ellen pedig rögvest vizsgálat indult.

Ismételjük: mindez két nappal azelőtt történt, hogy előzetes foglalás után (no talán nem épp 27-en, és nem elvileg karanténba zárt bulizókkal) lazán elmehettek volna vacsizni.

Hirdetés