Már csak 7 millió 700 ezer embert kell beoltani, és visszakapjuk a maszkmentes régi életünket

A miniszterelnök megjelölte ügyesen a célt: augusztusban minden rendben lesz, ha meglépjük a tízmillió felnőttkorú beoltottat. A nagy kérdés viszont az, hogy lesz-e ennyi jelentkező.

Hirdetés

Florin Cîțu ismételgeti, hogy szokjuk: augusztus elsejével akár vissza is térhetünk a régi, maszkmentes életünkhöz, feloldhatják az összes eddigi korlátozást és minden csodálatos lesz, ha addig sikerül tízmillió állampolgárt beoltani.

A kormánynak az a célja, hogy június elsejéig meglépjék az ötmillió beoltottat, augusztus elsejére pedig a tízmilliót, ehhez persze arra lenne szükség, hogy még többen vegyék rá magukat a regisztrálásra, és az egy nap alatt beoltott személyek számát is jócskán növelni kéne.

Annyi biztos, egy nagyszabású oltás-népszerűsítő kampány nélkül ez a terv nehezen fog összejönni, s nem tartjuk kizártnak, hogy be kell majd vetni az ingyen sörös/miccses akciókat, a falunapnak álcázott oltakozási összejöveteleket (tombolával), néplélek-simogató Florin Salamot, Loredana Grozát, Daniel pátriárkát, szóval mindent és mindenkit a ráhatás céljából.

Hirdetés

Cîțu korábban azt mondta, Románia 8 millió dózis vakcinát vár az elkövetkező három hónapban, ezen semmi nem fog múlni (papíron), és az a terv, hogy még április közepétől naponta 100 ezer jelentkezőt tudjanak beoltani.

Egyelőre nem állunk túl fényesen: a december végi kampányrajt óta összesen 2 206 254-en kaptak legalább egy oltást, az egy nap alatt beoltottak száma pedig továbbra is 50 ezer körül mozog (csütörtökön 56 823 dózist sikerült beadni). A számok azt mutatják, hogy a Nagy Augusztusi Lazításig még 7 793 746 személyt kellene beoltani, a várólistások száma pedig a legutóbbi információk szerint 800 ezer alatt van.

Hirdetés