Magyargyaláztak egy jót a FCSB szurkolói és játékosai a román kupadöntő után, most fizethetnek

Az ugyan tény, hogy a tabella szerint jobbak voltak, viszont a pálya szélén minősíthetetlenül viselkedtek.

Hirdetés

Emlékeznek még arra az izgalmas júliusi napra, mikor rövid története során a Sepsi OSK csapata első alkalommal került a labdarúgó román kupa döntőjébe? Az álom ugyan nem jött össze, a FCSB csapata egy-nullára legyőzte a székely focihadosztályt, eredményként viszont a részvétel is óriási dolognak számít.

Igen ám, csak ahogy az ilyenkor Istenem, de rég lenni szokott, a román szurkolókból kibújt a magyarfaló. És egyik vezérük, bizonyos Gheorghe Mustață (ha magyar lenne, Bajusz Györgynek hívnák) egyáltalán nem áldásos irányításával elkezdték énekelni a jól ismert rigmust: Románia a mi hazánk, pisálunk a ti Magyarországotokra. Megszopatunk, te bozgor.

Ami már önmagában is vérlázító. No de most jön a hab a tortára: a FCSB egyes játékosai egyáltalán nem zavartatták magukat és együtt énekelték a fenti dicső nótácskát az ultrákkal.

Az eset nyomán a Román Labdarúgó Szövetség, mit csináljon ő is, hivatalból vizsgálatot indított, és a fegyelmi bizottság végül mostanra döntött: ez bizony büntetendő. És az érvényes szabályok alapján a vidám(nak nem nevezhető) nótázásban résztvevő három játékost, Florin Tănasét, Valentin Crețut és Andrei Miront fejenként 5000 lejes pénzbírsággal sújtottották. Ugyancsak 5000 lej bírságot kell fizetnie a FCSB klubnak is.

Hirdetés

Így jár, aki „verekszik”, mondhatnák. Közben nincs kétségünk afelől, hogy egy következő érzékeny meccs előtt, alatt vagy után megint lezajlik valahol ez a régi nóta. Hiszen már annyiszor megtörtént.

Hirdetés