A két fotó forrása: Dan Tanasă Facebook-oldala

Lyukra futott Dan Tanasă az RMDSZ-kongresszuson, a valóság azonban nem nagyon zavarja a hergelésben

Kínos: összekevert egy újságírót az ombudsman-helyettessel, majd a Facebookon követelte a lemondását.

Hirdetés

Miközben a szélsőségesen magyarellenes Dan Tanasă nemzetárulásnak nevezte azt, ha egy román részt vesz az RMDSZ kongresszusán, egy mesterségesen generált botrány reményében azért mégiscsak rajta tartotta a szemét az eseményen (az nem világos, hogy személyesen tette tiszteletét, vagy csak „téglákat” küldött Marosszentgyörgyre).

Mindenesetre aki keres, az talál: az AUR honatyája kiszúrt egy férfit a közönség soraiból, akit Molnár Zsolt ombudsman-helyettesként azonosított be, majd a Facebookon követelte a lemondását arra a törvényre hivatkozva, mely tiltja a Nép Ügyvédjének és helyetteseinek a politikai pártokban való szerepvállalást.

Tanasă fotókkal illusztrálta, hogy Molnár Zsolt ott volt az RMDSZ-kongresszuson, csakhogy a felvételen szemmel láthatóan nem is Molnár van rajta, hanem egyik újságíró-kollégánk a Krónikától. Ez az „apró” részlet cseppet sem zavarja a híres megélhetési provokátor híveit, akik Facebook-hozzászólásaikban azért toporzékolnak, mert jaj, „idegenek kezében az ország”, Molnár Zsoltnak és Renate Webernek ideje elpucolnia. A valóság ennyire nem számít, ha a magyarok elleni hergelésről van szó?

Hirdetés