Ludovic Orban kormányfőt is önkéntes karanténba száműzte a koronavírus

Mivel egy igazolt fertőzött társaságában tartózkodott egy ideig.

Hirdetés

A politikum mindennapjaira is rányomja a bélyegét a koronavírus-járvány: hétfőn reggel Ludovic Orban miniszterelnök lemondta minden programját, miután fölmerült a gyanú, hogy elkaphatta a koronavírust.

A kormányfőn nem jelentkezett semmilyen tünet, a programok elhalasztása elővigyázatossági intézkedés, miután kiderült: vasárnap pozitív lett a koronavírus-tesztje egy személynek, akivel Orban a múlt hét folyamán közösen vett részt egy televíziós műsorban.

Mint kiderült, az illető nem más, mint Silviu Mănăstire, a B1 hírtelevízió műsorvezetője, akinek Orban még kedden volt a meghívottja.

A műsorvezető elmondta, egyelőre tünetmentes, csak a szaglását veszítette el, és ízeket sem érez.

A miniszterelnök ennek nyomán hétfőn reggel kérte, hogy végezzenek rajta koronavírus-tesztet, és amíg a teszt eredménye meg nem érkezik, addig önkéntes karanténban marad.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, amikor Orbannak elkülönítésbe kell vonulnia: márciusban, a járvány elején a komplett kormány és a liberális párt teljes vezetősége önkéntes karanténba került, miután kiderült, hogy Vergil Chițac liberális szenátor koronavírusos.

Mint ismeretes, múlt héten Orban politikai riválisa, Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök vonult egy napra önkéntes karanténba, és kért tesztelést, miután pártja Szilágy megyei vezetőivel találkozott, akikről később kiderült, hogy elkapták a koronavírust.

Hirdetés