Forrás: Facebook/Avram Marius Gal, Pixabay

Letartóztatták az aranyozott hamburgereket áruló Kolozs megyei PSD-st

Új rendelettervezettel állt elő az ANPC az online kereskedők számára. Két honfitársunk pedig Seattle-ben lopott. Hírek szombaton.

Hirdetés

5 év börtönre ítélték az aranyozott hamburgereket árusító cégtulajdonost – bár nem kajaügyben

Nem is kell nekünk messze a Kárpátokon túl menni, vannak helyben is korrupt alakjaink – minden napra jut egy. Most például Kolozs megyében. Aranyosgyéres PSD-vezére, Avram Marius Gal az elítéltek sorait gazdagítja a következő csodálatos történet miatt:

Az aranyozott hamburgereket árusító kolozsvári cég tulajdonosát pénteken öt év börtönre ítélte a bukaresti bíróság befolyással való üzérkedésért. Mégpedig abban az ügyben, amelyben azzal vádolják, hogy amikor parlamenti tanácsos volt, megígérte egy üzletembernek, hogy közbenjár azért, hogy egy állami vállalat az ő cégétől vásároljon COVID-19 elleni védőfelszerelést.

Az ember már nem tud aranyozott hamburgereket se árulni békében! Gal úr többek között egy úgynevezett „traseist” is volt, hogy szülőföldünk hivatalos nyelvén szóljunk róla: több pártnak is tagja volt, többek között a PSD-nek, a Kereszténydemokrata Néppártnak, a Liberális Demokrata Pártnak, a Demokratikus Erőnek, a PNL-nek, a PC-nek és az ALDE-nak, majd visszatért a PSD-be – mondják.

A DNA 2020 októberében vádat emelt ellene befolyással való üzérkedés bűntette miatt. Szerintük Gal 2020. március 16. és 23. között állítólag pénzt, körülbelül 600 000 lejt követelt egy magáncég képviselőjétől, elhitetve vele, hogy befolyással rendelkezik egy állami vállalat tisztségviselőire, és a pénzért cserébe ráveheti őket, hogy gyakorolják kötelességeiket, hogy az állami vállalat szerződés alapján védelmi felszerelést vásároljon a COVID-19 ellen ettől a vállalattól. A szövevényes történet konklúziója: a pasast jogerősen ítélték 5 év zárkára, de a döntés nem végleges, és megfellebbezhető. Az aranyfüstös hambiknak azonban befellegzett.

Az ország megint csak a róla kerengő sztereotípiáknak felelt meg…

…újabb lopások miatt. Sajnos. Ezúttal egy másik kontinensen került sor egy sor rablásra, mégpedig Seattle-ben az Egyesült Államokban, ahol két román állampolgárból álló duó megrohamozott egy drogériát, majd kifosztotta.

Az amerikai rendőrök átkutatták a szervezett lopási hálózat tagjaként gyanúsítottak autóját és otthonát, és több tízezer dollár értékű sminket és kozmetikumokat találtak. Az eset még február 1-jén történt, amikor a Lynnwoodi Rendőrkapitányság egy bevásárlóközpontban található sminkboltban arról értesültek, hogy éppen lopás történik, a helyszínen pedig rajta is kapták az illetékeseket.

Ezt egy ott dolgozó alkalmazott is megerősítette, aki felismerte a gyanúsítottakat egy másik, január 31-én történt hasonló lopásból. A rendőrök a két személy autójában és házában különböző sminktermékeket találtak több mint 12 000 dollár (55 531 lej) értékben. Ezeket ki akarták vinni az országból, és alacsonyabb kiskereskedelmi áron értékesíteni.

Az online boltoknak minden információt föl kellene ezután tüntetniük termékmegjelenítéseikben

Hirdetés

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) egy új rendelettervezettel állt elő, amely előírná az online kereskedők számára, hogy weboldalukon az értékesített termékek csomagolásának vagy címkéjének minden felületét részletesen megjelenítsék, ne csak a terméket ábrázoló képet.

A rendelet célja az e területre vonatkozó jogszabályok módosítása annak érdekében, hogy a weboldalakon minden egyes termék címkéje és a csomagoláson feltüntetett valamennyi információ részletesen megjelenjen – vagyis a vásárló lássa, mit tartalmaz vagy miből áll az adott termék, ami a tudatosabb termékválasztást is elősegítené.

Azokban az esetekben, amikor a termékcímkék nem jeleníthetők meg, a termékbemutató kép mellett a címkéken szereplő összes információ szerepeltethető kellene legyen. A fogyasztók rendelkezésére bocsátott információknak pontosnak, láthatónak, könnyen érthetőnek és nem félrevezetőnek kell lenniük. Az ANPC szerint a címke minden olyan jel, márkajelzés, kép vagy egyéb leírás, amelyet élelmiszerre vagy nem élelmiszerre írtak, nyomtattak, bélyegeztek, pecsételtek, gravíroztak, vagy amelyet az ilyen termék csomagolásához, tartályához csatoltak.

A rendelettervezetről további információkat az Alba24 portálon lehet olvasni.

Hirdetés